Doliu în lumea sportului! A murit un mare handbalist român

În ultima perioadă, România a fost martora multor tragedii. Lumea sportivă este îndoliată, după ce a mai pierdut un sportiv de excepție. A fost unul dintre cei mai mari handbaliști, care a scris istorie in domeniul său de activitate.

A murit Petre Ivănescu
A murit Petre Ivănescu, unul dintre cele mai mari nume ale handbalului românesc. Acesta se apropia de venerabila vârstă de 86 de ani și era unul dintre cei mai cunoscuți sportivi din țară. A scris istorie în lumea sportului românesc și nu renunțase nici acum la meseria sa.

Legendarul jucător de handbal Petre Ivănescu a murit vineri, 1 aprilie 2022. Anunțul morții sale a fost făcut de către CS Dinamo pe Facebook, printr0un mesaj emoționant pentru marele sportiv. Colegii au transmis condoleanțe familiei și au vorbit despre reușitele marelui sportiv de-a lungul timpului.

„HANDBAL. PETRE IVĂNESCU a atins stelele!

Veste grea primită în această seară: legendarul jucător și antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viață la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis CS Dinamo pe pagina sa de Facebook.

Maestrul sportului era stabilit de mai bine de 4 decenii în Germania, unde a avut parte de rezultate notabile ca antrenor în Bundesliga și a luat titlul cu Gummersbach (1982 și 1983) și Tusem Essen (1986), unde s-a ocupat de cele mai bune echipe. În 1965, Petre Ivănescu a reușit să câștige cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni. De altfel, el se mai lăuda și cu 13 titluri naționale cu formația din „Ștefan cel Mare”.

Locurile cele mai importante pe care le-a ocupat sunt: dublu campion mondial, golgheter al CM, invingator in Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo, castigator al titlului, Cupei Germaniei, Cupei IHF, Cupei Campionilor Europeni, Supercupei Europei, selectioner al Germaniei si al Romaniei. În 2020, chiar înainte de Anul Nou, şi-a lansat autobiografia – ”Am vrut să ating Stele” – cu care a dat lovitura. Esteun volum de 267 de pagini, cu poveşti speciale care prezintă istoria handbalului românesc și experiențe marcante pentru marele sportiv.