Putin înrolează 134.000 de noi recruți, dar aceștia nu vor merge în Ucraina

Ordinul a fost emis la cinci săptămâni de la începerea invaziei Rusiei. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a susținut marți că niciunul dintre cei chemați nu va fi trimis în vreun “punct fierbinte”.

Problema implicării recruților în război este extrem de sensibilă. La 9 martie, Ministerul Apărării a recunoscut că unii au fost trimiși în Ucraina, după ce Putin a negat acest lucru în diferite ocazii, spunând că au fost trimiși doar “soldați și ofițeri profesioniști”.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus atunci că președintele a ordonat procurorilor militari să investigheze și să îi pedepsească pe oficialii responsabili de nerespectarea instrucțiunilor sale de a exclude recruții.

Când începe recrutarea noilor soldaţi
Recrutarea militară anuală de primăvară, care se va desfășura între 1 aprilie și 15 iulie, “va afecta bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani”, se arată în decretul semnat de preşedintele rus.

Ministrul Şoigu a declarat marți că recruţii vor fi trimiși la bazele care le-au fost alocate la sfârșitul lunii mai: “Vor urma o pregătire profesională în centre de pregătire timp de trei până la cinci luni. Subliniez, recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte”.