Rușii se retrag din Ucraina. Unde se îndreaptă acum trupele lui Putin

Negocierile de marți ar fi fost unele de succes, așa cum au declarat oficialii ucrainenii. Aceștia au avut libertatea de a-și prezenta ideile și, de aici, s-a ajuns la promisiunea Rusiei de a-și retrage trupele din Kiev și Cernihiv. Deși unii dintre militarii ruși au început să plece deja, ucrainenii cred că este vorba doar de o repoziționare.

Unde se repoziționează trupele rusești
În urma negocierilor de la Istanbul, rușii au promis că vor înceta masiv atacurile asupra zonelor Kiev și Cernihiv. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că îndepărtarea trupelor ruseşti de Kiev este mai degrabă o “repoziţionare” și Rusia nu s-ar tine de cuvânt.

Astfel, trupele care au început să se retragă nu fac asta pentru că se țin de cuvânt, și pentru a se concentra pe alte zone. Kirby a precizat că Pentagonul crede că forţele care se îndepărtează de Kiev si Cernobîl își vor începe activitatea militară în Belarus. Oficialul crede că înțelegerea s-ar fi considerat respectată dacă trupele erau complet scoase din luptă.

“Dacă ruşii sunt serioşi cu privire la dezescaladare… atunci ar trebui să-i trimită acasă”, a declarat Kirby.

Armata rusă a început să se retragă de pe aeroportul Hostomel si Cernobîl și s-ar îndrepta acum către Belarus.

Încă un oraș ucrainean a fost distrus
Luptele continuă în Ucraina. Există zone din țară complet distruse, unde pagubele sunt unele foarte mari. Aflăm acum că rușii au mai bombardat un oraș important, despre care oficialii spun că ar mai exista doar pe jumătate.

Recent, forţele ruse au atacat oraşul Irpin, iar o jumătate din acesta ar fi distrusă. Localitatea este acum sub controlul ucrainenilor, dar pericolul este în continuare unul mare, motiv pentru care oamenii sunt nevoiți să rămână în oraș și nu pot fi evacuați. De altfel, alimentarea la apă și energie nu a putut avea loc pana acum.

“Putem vedea că 50% din oraş şi infrastructura critică a fost distrusă, iar molozul nu a fost îndepărtat încă. Cât despre reluarea alimentării cu apă şi energie, acest lucru nu s-a întâmplat şi este prea periculos din cauză că oraşul este bombardat constant”, a declarat Markuşin, primarul orașului.