Volodimir Zelenski, anunț despre acordul de pace cu Rusia

Volodimir Zelenski a făcut un anunț important despre acordul de pace cu Rusia. Președintele Ucrainei a declarat că, zilele acestea, va avea loc o nouă rundă de negocieri față în față între cele două state. Acesta a transmis că ucrainienii își doresc „cu adevărat pacea’ și a dezvăluit care sunt prioritățile poporului său în cadrul negocierilor. De asemenea, a mărturisit și ce e dispus să ofere.

Volodimir Zelenski a vorbit despre acordul de pace cu Rusia. Conform spuselor lui, la Orizont se află o nouă rundă de negocieri față în față între cele două state aflate acum în război. Printre altele, președintele Ucrainei a dezvăluit ce e dispus să ofere. Potrivit acestuia, guvernul lui ar lua în considerare declararea neutralității și oferirea de garanții de securitate Rusiei.

A trecut mai bine de o lună de când Rusia și Ucraina se află în plin război. Astăzi, în jurul orei 08:00, s-a aflat că, zilele acestea, în Turcia, va avea loc o nouă rundă de negocieri față în față între cele două state. Informația a fost confirmată de surse oficiale de ambele părți, însă, momentan, nu e clar când vor începe.

Conform digi24, unul dintre negociatorii din Ucraina a anunțat că negocierile vor fi de astăzi până miercuri. În același context, șeful delegației ruse a transmis că marți și miercuri, fără să precizeze însă locul discuțiilor.

Presa din Turcia a scris că, într-o conversație telefonică, președinții Vladimir Putin și Erdogan au convenit negocieri la Istanbul, fără a menționa însă când. Până în prezent au avut loc runde de discuții în persoană în Belarus, care au continuat virtual. De asemenea, o întâlnire față în față între miniștrii de externe rus și ucrainean tot în Turcia, la Antalya.

Președintele Ucrainei: „Vrem cu adevărat pacea’
Înainte ca noile discuții să aibă loc, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj, la miezul nopții. Președintele Ucrainei a transmis că el și poporul său vor „cu adevărat pacea’.

„Avem o nouă rundă de negocieri în față. Vrem cu adevărat pacea. Fără întârziere. După cum am fost informat, există deja o oportunitate pentru o întâlnire față în față în Turcia, ceea ce nu este rău. Vom vedea rezultatele.

Prioritățile noastre în cadrul negocierilor sunt cunoscute: suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, fără îndoială. Cerem obligatoriu garanții efective de securitate pentru țara noastră. Scopul nostru este evident – pacea și restabilirea vieții normale în țara noastră cât mai curând posibil’, a declarat Volodimir Zelenski, conform sursei menționate anterior.

De asemenea, conform spynews.ro, Zelenski le-ar fi spus unor jurnaliști ruși independenți că guvernul său ar lua în considerare declararea neutralității și oferirea de garanții de securitate Rusiei.

„Guvernul meu ar lua în considerare declararea neutralității și oferirea de garanții de securitate Rusiei, inclusiv menținerea Ucrainei în afara domeniului nuclear’, a mai transmis oficialul din Ucraina.