Președintele Ucrainei va vorbi în Parlamentul României. Florin Cîțu a anunțat o “convorbire importantă”

Președintele Ucrainei va vorbi în Parlamentul României. Anunțul a fost făcut de către președintele Senatului României, Florin Cîțu, care a spus că a avut o convorbire importantă cu premierul Ucrainei, în care s-a stabilit ca președintele țării să țină un discurs în Parlamentul României.

Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României
Discursul lui Zelenski în Parlamentul României va avea loc în cursul săptămânii viitoare și va fi posibil prin intermediul unui video-call sau printr-un video înregistrat de către președintele Ucrainei. Florin Cîțu a anunțat pe Twitter ceea ce urmează să se întâmple în prima săptămână din aprilie, ca urmare a unei discuții pe care acesta a avut-o cu prim-ministrul Ucrainei.

Am avut o discuţie importantă cu premierul Ucrainei, Denys Shmyhal: Preşedintele Volodimir Zelenski va susţine un discurs pentru Parlamentul României. Ca preşedinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are întregul meu suport!, a scris Florin Cîţu în postarea de pe Twitter.

Precizăm faptul că și Klaus Iohannis a avut o discuție cu președintele Ucrainei în care l-a asigurat de tot suportul cu privire la refugiații ucrainieni care intră pe teritoriul României.

Președintele României i-a dat asigurări lui Volodimir Zelenski
Șeful statului român a avut o discuție cu Volodimir Zelenski, în cadrul căreia l-a asigurat pe președintele că țara noastră „va continua să aibă în continuare grijă de fiecare cetățean ucrainean care ajunge” în țara noastră. Iată ce a anunțat Klaus Iohannis pe Twitter, după dialogul cu președintele ucrainian:

Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina (…) Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri de la România și alte țări membre UE au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar din Suceava, sunt cuvintele lui Klaus Iohannis.

Între timp, în urma celei mai recente runde de negocieri, Rusia și Ucraina au făcut primii pași spre pace. Delegația rusă a renunțat la cerința denazificării Ucrainei și a anunțat că va reduce drastic activitățile militare din Kiev și Cernihiv.