Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va face declarații, miercuri după-amiază, la finalul ședinței de guvern, despre preconizatele modificări asupra structurii anului școlar.
Anul școlar 2022-2023 ar urma să înceapă în 5 septembrie și să se încheie în 16 iunie, iar structura acestuia să fie modificată radical, printre propunerile analizate fiind înlocuirea semestrelor/trimestrelor cu cinci module de învățare, între care să fie intercalate cinci vacanțe.
Conform surselor edupedu.ro, nu există încă o soluție concretă privind modalitatea de evaluare a elevilor într-o astfel de structură a anului școlar.
Una dintre propuneri, în cazul în care s-ar opta pentru o astfel de modificare a anului școlar, este ca tezele să fie eliminate și înlocuite cu evaluări periodice, scrie educatieprivata.ro.
Anul școlar următor 2022-2023 ar urma să fie mai lung – să înceapă în 5 septembrie și să se încheie în 16 iunie, adică să aibă 36 de săptămâni, față de 34.
Prima vacanță ar urma să aibă loc, pentru toți elevii, la finalul lunii octombrie și să fie de o săptămână, declara, în februarie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El preciza că, în total, vor fi cinci vacanțe.
Care ar putea fi noua structură a anului școlar:
5 septembrie – 21 octombrie – modul
24-18 octombrie – vacanță de toamnă
31 octombrie – 21 decembrie – modul
22 decembrie – 6 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
9 ianuarie – 3 februarie – modul
6 februarie – 10 februarie – vacanță intersemestrială
13 februarie – 6 aprilie – modul
7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară
19 aprilie – 16 iunie – modul
17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară