Zelenski încă așteaptă armament de la NATO. Președintele ucrainean critică dur Organizația Atlanticului de Nord: ”Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”

Zelenski încă așteaptă armament de la NATO. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le cere statelor membre NATO să trimită Ucrainei armament pentru a se apăra împotriva invaziei Rusiei. Liderul ucrainean a răbufnit la adresa Organizația Atlanticului de Nord.

Zelenski încă așteaptă armament de la NATO. Președintele ucrainean critică dur Organizația Atlanticului de Nord: ”Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă?”
Au trecut 31 de zile de la invadarea Rusiei în Ucraina, iar Volodimir Zelenski speră ca statele membre NATO să intervină pentru a ajuta țara sa. Recent, președintele ucrainean le-a transmis un mesaj țărilor NATO, cerându-le să trimită armament Ucrainei. Zelenski critică dur Organiza Atlanticului de Nord, întrebându-se dacă nu cumva este condusă de Rusia. ”Avem nevoie de armament suplimentar. Noi trebuie să protejăm nu doar Ucraina, ci şi alte ţări din Europa de Est, ameninţate de o invazie rusă. Am spus clar acest lucru, în discuţiile noastre cu omologii noştri americani în Polonia. Ce face NATO? Este condusă de Rusia? Ce aşteaptă? Care este preţul acestei securităţi? Este foarte specific. Sunt avioane pentru Ucraina. Sunt tancuri pentru statul nostru. este apărare antirachetă. Este armament antinavă. Este ceea ce au partenerii noştri. Este ceea ce este acoperit de praf în hangarele lor de stocare””, a dat el asigurări într-o înregistrare video publicată sâmbătă seara, transmite News.ro.

Zelenski le-a cerut din nou occidentalilor 1% din avioanele și tancurile NATO. Liderul ucrainean a cerut NATO să furnizeze un ajutor fără restricție pentru ca aceasta să nu poată face față armatei ruse. Atunci el a acuzat Moscova de faptul că folosește bombe cu fosfor în Ucraina. ”Noi nu am cerut mai mult. Şi nu cerem mai mult. Dar au trecut 31 de zile de când aşteptăm! Trupele ruse distrug tot ceea ce face din noi o naţiune, însă ele vor da socoteală. Ei se laudă că pot distruge cu arme nucleare nu doar o anumită ţară, ci întreaga planetă”, a subliniat el.

Volodimir Zelenski, îndeamnă Polonia să trimită tancuri și avioane de luptă

Într-o conferință de presă cu omologul său polonez, Andrzej Duda, Zelenski a atenționat că dacă forțele armate ucrainene nu vor putea fi susținute cu avioane de luptă și tancuri, armata rusă ar putea deveni mai o amenințare la adresa țările vecine, membre ale NATO. „Există un risc ridicat ca armata rusă să devină o ameninţare nu doar pentru teritoriile vecinilor noştri – Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi statele baltice – cu şi o ameninţare militară directă generală”, a spus Zelenski. Deși Ucraina a cerut ajutor militar din partea Poloniei, SUA se teme că astfel de măsuri ar putea duce la o confruntare directă între forțele NATO și armata rusă.