Soția președintelui Ucrainei: “am îmbătrânit 10 ani”. Ce a avut de transmis Olena Zelenski

Au trecut patru săptămâni de când Ucraina a fost invadată de armata rusă. În tot acest timp, deși au fost în pericol, președintele țării și prima doamnă au refuzat să părăsească Ucraina, și mulți i-au admirat pentru că au dat dovadă de curaj și patriotism. Olena Zelenski a transmis un mesaj emoționant pentru ucrainieni, precum și pentru toată lumea care cunoaște situația din Ucraina și așteaptă ca războiul să înceteze.

Olena Zelenski: am îmbătrânit 10 ani
Prima doamnă a Ucrainei a rămas alături de soțul ei, la Kiev, în ciuda faptului că orașul este atacat din toate părțile. Olena Zelenski a postat pe rețelele sociale un mesaj înduioșător care exemplifică modul în care s-a schimbat viața ucrainienilor de când a început invazia rușilor.

Timpul zboară altfel în război. Am îmbătrânit cu zece ani. Am învățat să diferențiem sunetele artileriei care vin în timpul bombardamentului. (…) Nu ne-am confruntat doar cu un agresor rus, am întâlnit criminali de război care ucid în mod deliberat civili, sunt cuvintele Olenei Zelenski.

Prima doamnă a Ucrainei a spus că civilii uciși de bombardamentele inamice zac în mormintele comune din Mariupol, Irpen, în curțile propriilor case și sute de mii de oameni stau în subsolurile regiunilor Mariupil, Kyiv și Harkiv, lipsiți de orice mijloc de comunicare cu exteriorul.

Olena Zelenski este alături de soțul ei: voi fi calmă și încrezătoare
Soția președintelui Volodimir Zelenski și-a propus să fie calmă și încrezătoare, să-și susțină soțul și să fie alături de copiii lor și de toți ucrainienii care trec prin momente extrem de grele. Prima doamnă a transmis că este mândră de ucraineini și de Ucraina și că nu va plânge și se nu se va panica.

Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Și voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi toți, a spus Olena Zelenski.

Patru săptămâni de război. Armata rusă distruge depozitele de alimente și carburanți ale ucrainienilor
Potrivit Reuters, sâmbătă, 26 martie 2022, forțele ruse au început să distrugă depozitele de alimente și carburanți ale ucrainienilor. A avut loc un atac puternic la un depozit de carburanți din Liov. Pompierii au avut nevoie de 14 ore pentru a stinge flăcările imense care s-au extins cu repeziciune.

Consilierul Ministrului de Interne ucrainian a confirmat informația potrivit căreia rușii au început să distrugă depozitele de combustibil și alimente din Ucraina și a transmis că Guvernul va trebui să distribuie aceste stocuri în viitorul apropiat.