Ucraina, tot mai aproape de victorie! Recapătă controlul unor orașe importante

Războiul continuă în Ucraina după mai bine de o lună de la izbucnirea lui. Țara a pierdut o mulțime de orașe importante, membri ai armatei si teritorii mari, dar se pare că situația începe să se remedieze acum. Poporul ucrainean începe să recupereze unele orașe și înaintează către victorie.

Ucraina are parte de reușite

Forțele ucrainene au reocupat orașe și poziții defensive de până la 35 de kilometri est de Kiev, potrivit raportului serviciilor de informații britanice. Forțele ucrainene continuă să lupte împotriva rușilor și vor să îi țină tot mai aproape de locurile lor.

“Contraatacurile ucrainene și forțele ruse care se retrag pe liniile de aprovizionare suprasolicitate, au permis Ucrainei să reocupe orașe și poziții defensive de până la 35 de kilometri est de Kiev.

Forțele ucrainene vor continua probabil să încerce să împingă forțele ruse înapoi de-a lungul axei de nord-vest de la Kiev către aerodromul Hostomel. În sudul Ucrainei, forțele ruse încearcă încă să ocolească Mikolaiv, în timp ce caută să avanseze spre vest, spre Odesa, progresul lor fiind încetinit de problemele logistice și de rezistența ucraineană”.

Trupele ruse avansează către vest și au în plan să cucerească terenuri în Odesa. Totuși, trupele ucrainene opun rezistență și nu permit inamicilor să treacă de ele.

Tot mai mulți copii mor în război

În urma atacurilor rusești, o mulțime de oameni și-au pierdut viața, printre care și un număr mare de copii. Până la data de 25 Martie, 135 de copii au pierit în urma bombardamentelor, în timp ce 184 au suferit răni majore.

„Până în dimineața zilei de 25 martie, 135 de copii au fost uciși în Ucraina din cauza agresiunii armate a Federației Ruse. Alți 184 de copii au fost răniți”, a informat Parchetul General al Ucrainei.

Cele mai mari pierderi au fost raportate în regiunea Kiev – 64, regiunea Harkov – 44, regiunea Donețk – 46, regiunea Cernihiv – 34, regiunea Mikolaiv – 25, regiunea Zaporojie – 26, orașul Kiev – 16, regiunea Jitomir – 15, regiunea Herson – 15 și regiunea Sumî – 14.