Mesajul unui soldat ucrainean pentru toți românii: „Veţi fi cei mai buni prieteni ai noştri, pentru totdeauna”

Aflat pe frontul de război, cu arma și steagul țării sale la piept, un soldat ucrainean a transmis un mesaj emoționant pentru toți românii. Acesta a ținut să mulțumească, chiar în limba română, pentru ajutorul acordat refugiaţilor fugiți din calea bombardamentelor.

Clipul video a fost difuzat în cadrul emisiunii „România în mișcare”, de la televiziunea Canal 33 din București, fiind obținut de ziaristul român Sorin Ghilea.

Mesajul unui soldat ucrainean pentru toți românii: „Veţi fi cei mai buni prieteni ai noştri, pentru totdeauna”
„Dragi romani, va multumim foarte mult pentru ca aveti grija de femeile si copiii nostri, pentru ca ii protejati, pentru ca le dati adapost si mancare. Noi, barbatii ucraineni, va suntem foarte recunoscatori”, a spus militarul ucrainean in limba engleza.

Ulterior, a adăugat în limba română: „Mulțumesc pentru sprijin!”

„Promitem sa luptam cu Putin, sa oprim acest razboi si sa tratam fiecare roman drept cel mai bun prieten al nostru, pentru totdeauna”, a completat in engleza ucraineanul care nu si-a dat numele din cauza faptului ca este implicat in luptele de pe teritoriul ucrainean.

Acesta apare in material imbracat in uniforma de razboi, cu pusca automata in mana si cu emblema Ucrainei pe piept.

„Dragi români, vă mulțumim foarte mult pentru că aveți grijă de femeile și copiii noștri, pentru că îi protejați, pentru că le dați adăpost și mâncare.

Noi, bărbații ucraineni, vă suntem foarte recunoscători. Mulţumesc pentru sprijin! Promitem să luptăm cu Putin, să oprim acest război și să tratăm fiecare român drept cel mai bun prieten al nostru, pentru totdeauna”, a transmis el.

Peste 500.000 refugiați ucraineni intrați în România
Peste 500.000 de refugiati ucraineni au intrat in Romania de la inceputul razboiului si numarul lor continua sa creasca.

Unii dintre refugiați au ramas în România, în timp ce alții au mers in alte tari europene, in care multi dintre ei au rude si cunostinte.