Vladimir Putin evită întâlnirea cu Zelenksi. De ce nu vrea liderul Rusiei să-l întâlnească pe președintele Ucrainei

Vladimir Putin este unul dintre cei mai de temut lideri din lume, care a demonstrat că nu ține cont de nimic atunci când a invadat Ucraina. Președintele rus ezită să se întâlnească față în față cu Zelenski, președintele Ucrainei, deși acesta a declarat de multe ori că este dispus să îl înfrunte.

Putin pare că se teme de Zelenski
Războiul se desfășoară deja de 25 de zile, dar nu s-a schimbat nimic. Din contră, frica este tot mai mare, atacurile tot mai dure și oamenii tot mai speriați. Președintele Zelenski este dispus să facă compromisuri, să poarte discuții cu oficialii, dar se pare că nimeni nu vrea să îl înfrunte.

Zelenski a solicitat de multe ori să se vadă cu Putin, dar acesta nu a onorat invitația. Ucraineanul susține că nu se teme de nimic și consideră că o negociere la masă ar fi mult mai utilă și ar duce la rezultate mai bune.

Cu toate acestea, Vladimir Putin refuză să ia în calcul această propunere, cel puțin pentru moment. Oficialii ucraineni consideră că Putin se teme de Ucraina, pe motiv că aceasta ar avea sprijinul Americii. Totuși, Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, consideră că cerințele Rusiei nu sunt deloc exagerate și ar trebui acceptate.

“Se simte constant că delegația ucraineană este ”ținută de mână”, cel mai probabil de americani, nepermițându-le să fie de acord cu cerințele care, eu unul, cred că sunt absolut minime.”, a declarat Serghei Lavrov.

Potrivit unui oficial turc, președintele Vladimir Putin nu este încă de acord să discute cu Volodimir Zelenski. Acesta ar fi dispus să stea la aceeași masă cu liderul ucrainean abia după ce o parte din cerinţele dezbătute la ultimele runde de negocieri vor fi rezolvate. Mai exact, după ce Ucraina va face compromisuri.

Vitali Klitschko, mesaj pentru Vladimir Putin
Vitali Klitschko, fost campion mondial la box, este dispus să lupte pentru țara lui până la sfârșit. Luptătorul susține că are de gând să își susțină țara și nu va renunța până ucrainenii nu își vor găsi liniștea.

Acesta transmis și un mesaj important pentru Putin, căruia îi cere să părăsească Ucraina și să se retragă în Rusia, acolo unde are tot dreptul să facă ce vrea. Fostul boxer susține că Ucraina nu va renunța până când nu își va găsi liniștea.

”Pleacă din Ucraina, întoarce-te acasă. Este casa noastră și vom lupta pentru ea. Suntem o țară pașnică, dar nu avem altă soluție decât să ne luptăm și să ne apărăm. Dacă Rusia nu pleacă, acesta este punctul nostru de vedere”, a spus Vitali Klitschko.