Președintele Ucrainei, mesaj victorios: “Vom fi liberi!” Ce a anunțat în a 23-a zi de război

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj victorios menit să-i încurajeze poporul. În cea de-a 23-a zi de război, Volodimir Zelenski a arătat optimism și încredere cu privire la finalul războiului. Liderul ucrainian a făcut și câteva promisiuni celor pe care îi reprezintă.

Volodimir Zelenski, în a 23-a zi de război: Vom fi liberi!
Zelenski a postat un mesaj pe Telegram în care a anunțat pe toată lumea că Ucraina încă deține controlul asupra zonelor-cheie ale teritoriului și rezistă în fața invadatorilor ruși. El a anunțat că forțele ucrainiene au răspuns până acum fiecărui atac din partea armatei ruse.

Vom fi liberi!, a promis președintele ucrainean, într-un mesaj pe Telegram, vineri.

În mesajul său, președintele Ucrainean a făcut referire la trei orașe asediate de către ruși, Mariupol în sud, Harkov în est şi Cernihiv în nord, despre care a spus că nu vor fi abandonate la greu.

Volodimir Zelenki a făcut un anunț pentru oamenii de afacere cărora le-a transmis că pe durata războiului vor beneficia de mai puțină birocrație și de împrumuturi fără dobândă.

Rușii au bombardat orașul Liov, situat aproape de granița poloneză
În cea de-a 23-a zi de invazie a rușilor în Ucraina, armata lui Putin a bombardat orașul Liov care este situat aproape de granița poloneză. Liderii europeni încearcă să-l determine pe Vladimir Putin să renunțe la conflict și să-și retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei, însă până acum, fără vreun rezultat.

După ce Curtea Internațională de Justiție i-a ordonat Rusiei să înceteze conflictul, iar aceasta a răspuns că nu se va conforma, acum Australia și Japonia au anunțat noi sancțiuni împotriva băncilor și oligarhilor ruși.

China despre care s-a vehiculat că va intra în război de partea Rusiei, a anunțat oficial prin ambasadorul Chinei în Ucraina că acest lucru nu se va întâmpla. Oficialul a transmis că țara pe care o reprezintă este prietenoasă cu poporul ucrainian și nu doar că nu se va implica în conflict, dar îl va susține pe acesta, din punct de vedere economic și politic.