Premierul Ciuca, prima reactie dupa ce un militar roman a murit calcat de un tanc in poligonul Smardan

Un militar roman a decedat intr-un accident, in poligonul Smardan dn judetul Galati. Militarul, plutonier in Batalionul 284 Tancuri „Cuza Voda” din Galati, a decedat vineri, pe timpul activitatilor de instruire in cadrul unui exercitiu de conducere a tancului, fara trageri de lupta, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

„Militarul coordona manevrele in vederea inceperii deplasarii unui tanc, moment in care a fost prins intre tancul aflat in miscare si una dintre laturile amplasamentului in care se gasea masina de lupta”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenta 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fata locului.

„Din pacate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viata”, a precizat MApN.

Militarul avea 36 ani, era angajat al MApN din anul 2008 si era casatorit.
Politia Judiciara Galati efectueaza cercetari la fata locului, a fost instiintat Parchetul Militar Galati, iar la nivelul unitatii a fost numita o comisie condusa de seful de stat major pentru cercetarea administrativa a imprejurarilor producerii evenimentului.

Premierul Ciuca, prima reactie.
„Sunt alaturi de familia militarului care si-a pierdut viata la Smardan, pe timpul activitatii de instruire cu tancurile. Din pacate, o activitate de instruire de rutina s-a transformat intr-o tragedie. Un om tanar, de 36 de ani, si-a pierdut viata la datorie. Transmit condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa il odihneasca!”, a spus premierul Romaniei.