ANUNȚ! Câți refugiați va primi Klaus Iohannis în România? Anunțul făcut de președinte: ,,Nu am de gând să…”

După ce a început războiul dintre Rusia și Ucraina, mii de persoane și-au părăsit țara și au ajuns pe alte teritorii. Klaus Iohannis a anunțat câți refugiați la primi în România. Președintele este dispus să ajute atât cât poate și nu se gțndește la faptul să refuze vreun ucrainean sau vreo ucraineancă.

Klaus Iohannis a anunțat că va primi în România fiecare refugiat care are de gând de să vină și că nu are de gând să refuze niciun ucrinanean și nicio ucraineancă. Președintele a menționat că dacă este nevoit va deschide alte hub-uri umanitare și tabere.

Câți refugiați va primi Klaus Iohannis în România
Klaus Iohannis a spus ă România va primi atâția refugiați câți vin și că nu are de gând să refuze nicio ucraineancă și niciun ucrainean care caută refuguiu la noi. Președintele nu intenționează să aducă în discuție un număr sau o cotă.

,,România va primi atâţia refugiaţi câţi vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă şi niciun ucrainean care caută refugiu la noi, iar cei care caută

refugiu în Moldova – şi aici capacitatea este depăşită, vor fi toţi primiţi în România. Nu intenţionez, nu intenţionăm să aducem în discuţie un număr sau o cotă”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus că este vorba de valori în care credem, iar refugiații au nevoie să fie ajutați. Liderul este de părere că este minimul pe care putem să îl facem pentru ucraineni în această perioadă grea pentru ei.

,,Este vorba de valori în care credem. Refugiaţii trebuie ajutaţi. Câţi vin atâţia vor fi primiţi şi vor primi ajutorul şi asistenţa ce li se cuvine. Este minim minimorum ce putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă şi în această situaţie catastrofală în care au ajuns ei prin agresiunea Rusiei”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis va deschide hub-uri umanitare
Klaus Iohannis a spus că România va deschide câte hub-uri umanitare şi tabere vor fi necesare. Președintele a mai anunțat că nu vrea să fie înțeles greșit și nu încurajează pe nimeni din Ucraina să își părăsească casa și să vină aici.

“Nu vreau să fiu înţeles greşit. Nu încurajez pe nimeni din Ucraina să îşi părăsească casa şi să vină încoace, dar toţi cei care se simt ameninţaţi de război şi vor să vină la noi vor fi primiţi”, a anunțat Klaus Iohannis.

Liderul a mai menționat că România este alături de Republica Moldov şi a apreciat toate eforturile acestei ţări în această perioadă dificilă pentru ucraineni.

SCRIE SPYNEWS.RO