Ce spune China despre un atac împotriva Ucrainei. Anunț oficial

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, s-a vorbit în spațiul public despre posibilitatea ca armata rusă să primească sprijin din partea Chinei în războiul împotriva ucrainienilor. Autoritățile chineze au făcut un anunț oficial cu privire la implicarea în acest conflict.

Ce spune China despre un atac împotriva Ucrainei
Autoritățile chineze au anunțat că nu vor ataca Ucraina niciodată, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la un posibil sprijin pentru Rusia în conflictul cu ucrainienii. Ambasadorul Chinei în Ucraina a declarat că țara sa nu va ataca Ucraina, ba dimpotrivă îi va oferi tot sprijinul necesar.

China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, mai ales din punct de vedere economic…În această situaţie, pe care o aveţi acum, vom acţiona responsabil, l-a asigurat ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xianrong, pe şeful administraţiei militare regionale din Liov, Maksym Kozytsky, în timpul unei întâlniri oficiale, potrivit News.ro.

Oficialul a ținut să precizeze că țara pe care o reprezintă este prietenoasă cu poporul ucrainian și a transmis, în calitate de ambasador, că China va fi întotdeauna o forţă benefică pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât şi politic.

China nu va ajuta Rusia în războiul cu Ucraina
Acestea fiind spuse, nu se confirmă informațiile potrivite cărora China va ajuta Rusia în războiul cu Ucraina. În același timp, ambasadorul Chinei în Statele Unite ale Americii a declarat că Beijingul dorește încheierea războiului și că nu a știut și nici nu a acceptat tacit conflictul, ala cum s-a zvonit.

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina nu face niciun bine Chinei. În cazul în care China ar fi ştiut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul să o prevenim, a scris Qin Gang, în ziarul Washington Post, potrivit aceleiași surse.

În ziua 22 de război, Rusia a anunțat că respinge decizia Curții Internaționale de Justiție care îi cere să suspende imediat ofensiva în Ucraina. Kremlinul a respins joi, 17 martie 2022, decizia Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ), cel mai înalt tribunal al ONU, care a ordonat Rusiei, cu o zi înainte, să-şi suspende imediat operaţiunile militare în Ucraina.

Nu vom putea ţine cont de această decizie, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Acesta a transmis că cele două părţi: Rusia şi Ucraina trebuie să ajungă la un acord pentru ca decizia să fie pusă în aplicare, iar în acest caz, niciun acord nu este posibil.