Președintele Zelenski, promisiune către locuitorii Ucrainei. Locuințele distruse vor fi refăcute după război

Ucraina este, în continuare, în război și situația nu pare să se remedieze prea curând. Trupele ruse nu au de gând să se retragă prea curând și continuă să lupte cu toate armele, provocând pagube mari. O mulțime de oameni au decedat, în timp ce alții au fugit din țară și au lăsat în urmă casele distruse pe care, însă, președintele Zelenski promite că le va restaura.

Zelenski promite reconstruirea locuințelor distruse
Războiul continuă în Ucraina și situația este din ce în ce mai dificilă. Cu toate acestea, armata încearcă să țină piept trupelor ruse și nu se dă înapoi, dar bombardamentele tot distrug zone importante și casele oamenilor. Preşedintele Volodimir Zelenski a promis joi dimineaţa că în Ucraina vor fi reconstruite toate locuinţele distruse în timpul invaziei ruse, în cel mai scurt timp de la încheierea războiului.

”Indiferent de pagube, sunt încrezător în capacitatea ţării de a reconstrui totul repede”, a spus Zelenski.

Printr-un mesaj video, președintele ucrainean i-a asigurat pe cetățeni că, odată cu finalizarea războiului, aceștia se vor putea întoarce la casele lor, care vor suferi reparațiile necesare. Conform acestuia, oficialii răspunzători de acest aspect lucrează deja la planul de reconstrucţie.

Teatru plin de copii, bombardat de ruși
Cât despre coridoarele umanitare pe care ar trebui să fie evacuați cetățenii, Volodimir Zelenski a precizat că acestea nu au funcţionat miercuri. Rușii nu și-au respectat angajamentul și au continuat bombardamentele. Încercările de salvare vor fi făcute astăzi, la fel și transportul de alimente pentru ucrainenii blocați în țară.

Orașul Mariupol devine, treptat, ținta principală și o zonă plină de ruine. Noaptea trecută, rușii au lovit din nou acolo, iar de data aceasta la un teatru unde se adăposteau peste 1000 de civili.

Conform autorităților ucrainene, rușii „știau foarte bine că acolo se află doar civili”, dar tot au lovit. În plus, zona fusese semnalizată astfel încât se vedea chiar și de la o mare altitudine inscripția COPII (дети).