Lovitură grea pentru Rusia. Curtea de la Haga a decis! Volodimir Zelenski anunță victoria

Ucraina a obținut prima victorie în lupta cu Rusia. Curtea de la Haga s-a pronunțat în procesul deschis de Kiev care cere tribunalului ONU să ordone Moscovei să înceteze invazia în Ucraina. ONU a ordonat Rusiei să suspende toate operațiunile militare de pe teritoriul țării conduse de Volodimir Zelenski.

Curtea Internațională a Justiție ordonă Rusiei să oprească războiul
Curtea Internaţională de Justiţie care are sediul la Haga este cea mai înaltă instanţă a Organizației Națiunilor Unite. Forul decizional s-a pronunțat astfel în procesul deschis de către Ucraina împotriva Rusiei. Precizăm faptul că Ucraina a acuzat Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul şi a cerut Curţii de la Haga să ordone încetarea imediată a ostilităţilor.

În același timp, Ucraina le-a cerut judecătorilor Curții Internaționale de Justiție să decidă că nu există o justificare legală pentru invazia Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

Federaţia rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean, anunţă judecătoarea-preşedintă a CIJ, cu sediul la Haga, Joan Donoghue.

Reacția președintelui Volodimir Zelenski: Ucraina a obținut o victorie completă
Imediat cum a aflat decizia Curții Internaționale de Justiție care ordonă Rusiei să înceteze războiul în Ucraina, Volodimir Zelenski a reacționat printr-un mesaj pe Twitter. Președintele Ucrainei a spus că Ordonanţa Curții de la Haga este constrângătoare în virtutea dreptului internațional și că Rusia trebuie să se conformeze imediat.

Ucraina a obţinut o victorie completă în acest caz împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie. CIJ a ordonat oprirea imediată a invaziei. Rusia trebuie să se conformeze imediat. Ignoarea ordonanţei va izola Rusia şi mai mult, a spus Volodimir Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

Se așteaptă o reacție a oficialilor ruși cu privire la decizia Curții Instituționale de Justiție. Reamintim faptul că invazia Rusiei în Ucraina a debutat pe 24 februarie, la puțin timp după ce liderul de la Kremlin a anunțat într-o intervenție televizată că începe operațiunea militară în Ucraina.