Navele ruse din Marea Neagră au început atacul. Care este ținta-cheie a Rusiei

Navele ruse din Mare Neagră au început atacul, anunță armata ucrainiană. Acestea bombardează patru sate situate în apropierea orașului Odessa. Este vorba despre satele Lebedivka, Sanjeika, Zatoka şi Bilenke. Acestea se află la 30 de kilometri dus de oraşul portuar Odessa.

Navele ruse din Marea Neagră au început atacul
Potrivit presei internaționale, Odessa este al treilea cel mai important praş ucrainean şi este considerat de către Rusia o ţintă-cheie în invazia Ucrainei. Armata ucrainiană se așteaptă la un asalt cu amfibii din partea rușilor. Intensificarea bombardamentelor în zona de coastă alimentează temeri cu privire la iminenţa unui astfel de atac în Odessa.

În a 21-a zi de război, Rusia a atacat Kiev-ul care a suferit noi pierderi în rândul civililor. Au fost bombardate cel puțin patru clădiri din zonele rezidențiale ale Capitalei. În acest context, primarul Vitali Klitschko, a anunțat stare de asediu până joi dimineaţa. Este interzisă circulaţia cu excepţia deplasării către adăposturile antiaeriene.

În același timp, autoritățile din regiunea Donețk au declarat că rușii ar fi luat ostatici pacienții și personalul medical dintr-un spital situat la periferia orașului Mariupol.

Ucrainienii nu sunt foarte optimiști cu privire la finalizarea acestui război prea curând. Oleksiy Arestovich, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul din Ucraina se va termina cel mai probabil la începutul lunii mai.

Preşedintele Ucrainei, aplaudat în Congresul SUA
Volodimir Zelenski este considerat un erou pentru faptul că a refuzat propunerea SUA de a părăsit Kievul în vreme de război. Miercuri, 16 martie, președintele Ucrainei a ținut un discurs în engleză la Congresului Statelor Unite. Zelenski a fost primit cu aplauze. El le-a prezentat oficialilor SUA un videoclip cu Ucraina înainte de război și acum, când este atacată de ruși pe toate fronturile. Președintele Ucrainei a făcut, din nou, apel la instituirea unei zone de restricție aeriană deasupra țării.