ANUNȚ. Criză de ulei de floarea soarelui și în Germania. Unul dintre cele mai mari lanțuri alimentare restricționează vânzările

Este o criză a uleiului de floarea-soarelui și în Germania, din cauza temerilor legate de războiul rus din Ucraina. Din cauza cererii foarte mari, lanțul de supermarketuri Aldi a introdus restricții la vânzare.

Supermarketurile germane raportează o creștere a vânzărilor de ulei de floarea-soarelui, pe fondul temerilor că războiul din Ucraina ar putea cauza lipsuri de aprovizionare, scrie The Guardian.

Ucraina asigură peste 50% din piața mondială a uleiului de floarea soarelui, Germania fiind unul dintre cei mai mari importatori ai săi.

„În magazinele noastre observăm în prezent o cerere crescută în special pentru ulei de floarea soarelui, precum și la ulei de rapiță și ulei de măsline”, a spus un purtător de cuvânt al lanțului de supermarketuri Aldi Süd.

Comercianții îi îndeamnă pe clienți să fie solidari
Un purtător de cuvânt al companiei soră Aldi Nord a declarat pentru Die Welt că lanțul își va rezerva dreptul de a restricționa temporar vânzarea uleiului de floarea soarelui per client.

Un purtător de cuvânt al Asociației Federale a Comerțului cu Amănuntul German de Bacănie i-a îndemnat pe clienți să se abțină de la achiziții mari de ulei și să arate „solidaritate” față de ceilalți cumpărători, „ca la începutul crizei Corona”.

SCRIE STIRILE PROTV