Raed Arafat avertizează! Totul despre izbucnirea războiului în România: “Ideea de a avea război…”

Războiul continuă în Ucraina și Rusia provoacă panică la nivel internațional. Criza din țara vecină ne sperie în acest moment, motiv pentru care oamenii se întreabă dacă războiul va ajunge și aici. Raed Arafat a vorbit despre acest aspect, în ideea de a-i liniști pe români.

Arafat, despre izbucnirea războiului în România
Având în vedere că ne aflăm la granița cu Ucraina, oamenii se tem tot mai mult de un eventual război și la noi în țară. Panica provocată de criza din Ucraina a ajuns și la noi și teama este tot mai mare. În acest context, Raed Arafat a decis să vorbească despre acest subiect.

Șeful DSU susține că nu este momentul să ne panicăm și nu se poate vorbi despre izbucnirea unui război în România. Având în vedere că suntem o țară membră NATO, trebuie să știm că ne bucurăm de sprijin și, în prezent, nu există riscul ca lupta să înceapă și aici.

„La acest moment, să spunem că să meargă lumea să se pregătească de război, cred că asta a fost explicat şi altădată, suntem o țară membră a NATO. Ideea de a avea război pe teritoriul României la acest moment nu cred că o pune cineva pe masă. Deci nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se panicheze”, a declarat Arafat.

Arafat nu recomandă să facem provizii în exces și nici nu a fost de acord cu isteria oamenilor de a cumpăra carburanți sau ulei fără motiv. Șeful DSU ne încurajează să cumpărăm alimente, de exemplu, pe care să le folosim în caz de cutremur, orice dezastru natural, dar asta nu înseamnă că ne pregătim de război.

“Dar la acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru dezastre naturale, astea rămân valabile – pentru cutremur, pentru una, pentru alta. Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe.”, a adăugat Arafat.

Arafat laudă ajutorul românilor pentru ucraineni
Întrebat dacă i se pare suficientă suma de 20 de lei pe zi pentru hrană pe care îl primesc care găzduiesc refugiații ucraineni, Raed Arafat a precizat că acest calcul a fost făcut de specialiștii care au stabilit că acești bani ajung.

De altfel, laudă atitudinea românilor, care s-au mobilizat rapid și au oferit ajutor vecinilor aflați la nevoie. Arafat a transmis că România continuă să se implice și să îi ajute pe ucrainenii care au nevoie, iar autoritățile române vor continua colaborarea cu voluntarii.