Apropiații lui Putin, dezvăluiri uimitoare. Putin nu este mulțumit de cum decurge războiul: “Nu merge conform planului!”

Războiul se desfășoară deja de 18 zile, timp în care Ucraina nu a avut parte de liniște, în ciuda numeroaselor negocieri. Rusia continuă să lovească și nu ține cont de nimic, dar se pare că nu se va retrage curând și nici nu este aproape de victorie. Unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin recunoaşte că lucrurile nu ar merge conform planului.

Putin, dezamăgit de cum decurge războiul
Șeful Gărzii Naţionale a Federaţiei Ruse, Viktor Zolotov, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, a vorbit despre războiul din Ucraina, care se pare că nu merge așa cum președintele ar fi sperat. Zolotov susține că operațiunea nu se desfășoară tocmai cum ar trebui, deși ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Vladimir Putin spunea că “totul se derulează conform planului”.

Zolotov spune că nimeni nu este descurajat și nu se va retrage din luptă, dar cert este că rezultate mai bune ar fi trebuit să apară deja, la fel și victoria. Trupele ruse sunt optimiste și își pun încrederea în divinitate, spunând că sunt protejate și nu vor putea fi învinse în această luptă.

“Aş spune că, da, nu totul se derulează atât de repede după cum ne-am dori. Însă noi ne îndreptăm spre obiectivele noastre pas cu pas şi victoria va fi de partea noastră, iar această icoană va proteja armata rusă şi va accelera victoria noastră”, a mai spus Zolotov în timpul unei slujbe religioase.

Mai mulți specialiști susțin că Rusia nu s-ar fi așteptat la o asemenea rezistență din partea Ucrainei și credea că va obține ce vrea încă de la început. Se pare, însă, că armata ucraineană s-a opus și a luptat pentru țara ei, iar planurile Rusiei au fost complet date peste cap.

Rusia plănuiește noi atacuri
Armata rusă a anunțat că are de gând să preia controlul complet asupra unora dintre cele mai importante orașe din Ucraina, în condițiile în care multe dintre acestea deja sunt încercuite de trupe rusești.

”În vederea asigurării securităţii maxime a populaţiilor civile, Ministerul (rus) al Apărării nu exclude posibilitatea de a prelua conrolul total al marilor oraşe care sunt deja încercute”, anunţă Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului.

Dmitri Peskov susţine că informaţiile potrivit cărora Vladimir Putin este “dezamăgit că soldaţii săi nu avansează suficient de repede” sunt neadevărate, ci totul ar merge conform planului. Chiar președintele ar fi cerut ca trupele să nu asalteze rapid anumite zone, printre care și Kiev.