Ucraina rezistă! Rusia nu are nicio șansă să cucerească Kievul?! Volodomir Zelenski: „Doar dacă ne omoară pe toţi, vor putea pătrunde”

Este ziua 18 de război iar Ucraina continuă să reziste atacurilor lansate de armată rusă. Cu toate acestea trupele rusești s-au apropiat la 25 de kilometri de Kiev, însă Volodomir Zelenski este încrezător și spune că rușii nu vor cuceri capitala Ucrainei sub nicio formă. Ce mesaj dur a transmis președintele?

În ultimele zile pare că armata rusă a bătut pasul pe loc, chiar dacă ofensiva continuă. Rusia invadează aproape toate oraşele importante ale Ucrainei, iar ținta finală este Kievul. După câteva zile în care armata lui Vladimir Putin și-a regrupat forțele a reînceput înaintarea spre capitala Ucrainei, ajunând la 25 de kilometri de centru Kievului, în partea de nord este.

Cu toate acestea, Volodomir Zelenski este încrezător și a transmis un mesaj dur. Președintele Ucrainei a declarat că rușii nu vor cuceri Kievul. Mai mult, acesta a subliniat că singura modalitate prin care capitala o să fie cucerită este dacă armata rusească omoară toți oamenii.

„Doar dacă ne omoară pe toţi, ei vor putea pătrunde în Kiev. Pierderile unităţilor ruseşti sunt colosale. Evoluţia pierderilor suferite de invadatori ne permite să spunem, cu certitudine, că este cea mai mare lovitură suferită de armata rusă în ultimele decenii”, a declarat Volodomir Zelenski.

Război Rusia-Ucraina: ziua 18
Au trecut peste două săptămâni de la începutul războiului, și chiar dacă Ucraina a avut mult de suferit, Volodomir Zelenski este încrezător că nu va pierde lupta. Acesta continuă să încurajeze populația și a subliniat faptul că în cele din urmă armata rusă o să cedeze.

„Ucraina va face faţă testului. Avem nevoie de timp şi de forţă pentru a distruge maşinăria de război care a venit la noi în ţară. Nu voi subestima ameninţarea. Şi nu voi exagera rezultatele. Noi suntem oameni oneşti, nu Ministerul rus al Apărării. Care minte pe toată lumea, milioane de cetăţeni ai săi şi chiar pe şeful Federaţiei Ruse.

Aşa că vă spun sincer: încă trebuie să rezistăm. Încă trebuie să luptăm. În fiecare zi şi în fiecare noapte trebuie să găsim modalităţi în care să-i provocăm daune majore inamicului.”, a transmis Volodomir Zelenski.