Klaus Iohannis, discuţie la telefon cu Volodimir Zelenski. Ce i-a transmis președintele României în plin război

Astăzi, 13 martie, Klaus Iohannis a purtat o discuție telefonică cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Președintele României a ținut să facă public ceea

ce au vorbit, chiar prin intermediul rețelelor de socializare. Iată ce i-a transmis, de fapt, sefului de stat din Ucraina în a 17 a zi de război!

Este a 17 a zi de când Rusia a atacat pentru prima dată Ucraina, iar în continuare războiul din țara vecină cu România este în plină desfășurare.

Recent, preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie la telefon cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în care au pus la punct mai multe aspecte.

Mai exact, președintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe șeful de stat ucrainean că ţara noastră va susţine într-un totul Ucraina, atât la nivel bilateral, cât şi la nivelul UE, astfel că nu există vreun dubiu privind acest aspect.

Klaus Iohannis nu s-a sfiit și imediat după ce conversația telefonică s-a închis, el a decis să expună populației ceea ce a discutat cu Volodimir Zelenski, chiar prin intermediul rețelelor de socializare.

„Am avut o discuţie la telefon cu preşedintele Zelenski. L-am asigurat de întreaga susţinerea din partea României pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât şi în Uniunea Europeană. Hub-ul umanitar de la Suceava deja a început să ofere primele ajutoare. Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”, a scris Klaus Iohannis, duminică pe Twitter.

România a primit mii de refugiați de la începutul războiului
Chiar din prima zi în care a izbucnit războiul în Ucraina, România a dat dovadă de empatie și solidaritate pentru țara vecină, astfel că și-a deschis brațele și a primit peste 99.000 de refugiați ucraineni.

Ba mai mult decât atât, nu doar că au fost primiți pe meleagurile românești, ci mii de români s-au mobilizat pentru a dona și a se asigura că persoanele

neajutorate care vin din Ucraina vor beneficia de mâncare caldă și un loc unde să doarmă.

Au trecut mai bine de două săptămâni de când se fac astfel de gesturi umanitare și sute de vedete din showbiz-ul românesc cazează ucrainenii refugiați, dar lucrurile nu se opresc aici, România fiind în continuare alături de Ucraina.