Volodimir Zelenski se declară mulțumit! Președintele Ucrainei spune că are un semnal din partea Rusiei

Volodimir Zelenski a făcut noi declarații cu privire la invazia armatei ruse în Ucraina și la modul în care se poartă negocierile cu liderul de la Kremlin. Președintele Ucrainei este optimist și se declară mulțumit că are un semnal din partea Rusiei.

Volodimir Zelenski: avem un semnal din partea Rusiei
Președintele Ucrainei, țară invadată de armata rusă în data de 24 februarie, și-a exprimat satisfacția pentru noua abordare a Moscovei, despre care spune că este fundamental diferită de cea de până acum. Volodimir Zelenski a dezvăluit că în convorbirile cu Kievul, Rusia nu se mai mulțumește doar să dea ultimatumuri, cum a procedat de la începutul invaziei pe teritoriul ucrainian.

La ultimele discuţii am început să vorbim şi Moscova nu a mai dat pur şi simplu ultimatumuri, ceea ce reprezintă o abordare fundamental diferită, a declarat Zelenskiîn cadrul unei conferinţe de presă de la Kiev difuzate pe contul de Telegram a preşedinţiei ucrainene.

La rândul său și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a evocat progrese în convorbirile ruso-ucrainiene. Până acum au avut loc trei trei runde ne negocieri între delegația rusă și cea ucrainiană, care s-au desfășurat într-o vilă de la granița Belarus-Polonia. Ulterior a existat o întâlnire între șeful diplomației ruse și omologul său ucrainian, intermediată de președintele Turciei.

Sâmbătă, 12 martie 2022, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunțat că aceste convorbiri între oficialii ruși și cei ucrainieni continuă prin videoconferinţă. Peskov a refuzat să ofere detalii cu privire la acest subiect.

Vladimir Putin nu este împotriva unei întâlniri cu Zelenski
Potrivit presei internaționale, în timpul unei conversații telefonice cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, președintele Vladimir Putin, ar fi declarat că nu este împotriva întâlnirii cu Volodimir Zelenski. De asemenea, Kremlinul a mai spus că:

„nimeni nu respinge posibilitatea întâlnirii lui Putin cu Zelensky. Dar trebuie să înțelegem ce să discutăm și care va fi rezultatul”.

În a 18-a zi de război, rușii l-au răpit pe primarul din Dniprorudne, oraș situat în din sudul Ucrainei. Informația a fost confirmată de către ministrul ucrainian de Externe.

Evhen Matveyev este, astfel, al doilea primar ucrainean care ar fi fost răpit de trupele rusești în ultimele trei zile. Vineri a fost reținut primarul orașului Melitopol, aflat în apropiere.