Prima doamnă a Ucrainei le mulțumește românilor. Olena Zelenski a transmis un mesaj copleșitor

Prima doamnă a Ucrainei a rămas pe baricade alături de soțul ei în lupta împotriva rușilor. Familia Zelenski a primit propunere din partea SUA de a fi evacuată din KIev, dar a refuzat-o, și astfel a rămas în capitala țării chiar dacă este în pericol. Soția președintelui Ucrainei este activă pe rețelele de socializare unde ține legătura cu oamenii și are grijă să le mulțumească celor care îi ajută pe refugiații ucrainieni.

Olena Zelenski, mesaj pentru românii
Prima doamnă a Ucrainei le-a mulțumit românilor că are grijă de refugiații Ucrainieni. Olena Zelenski a transmis un mesaj de mulțumire pentru toate statele care au primit cetățeni ucrainieni de când a început invazia Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, soția președintelui Volodimir Zelenski a simțit nevoia să le mulțumească și românilor despre care, spune ea, i-au acceptat pe ucrainieni și s-au comportat frățește cu aceștia.

Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Republica Moldova s-au arătat nu doar ca vecini la graniță, ci ca popoare cu adevărat frățești. Vă mulțumim că ați acceptat ucrainenii ca pe ai voștri. Desigur, nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa…Dar încălziți și salvați, cu siguranță se vor întoarce acasă. Cu căldura voastră în inimi, a transmis Olena Zelenska pe Facebook, potrivit Ambasadei Ucrainei în România.

Olena Zelenski despre cel mai înfiorător lucru al invaziei rușilor în Ucraina
Soția președintelui Ucrainei este profund afectată de sutele de oameni nevinovați care au murit de când Rusia a invadat Ucraina. Cel mai tare o doare suferința pe care o trăiesc copiii în Ucraina. Olena Zelenki a dat exemplul unor familii întregi care au fost victimele războiului. Copii cu părinți, cu bunici, pentru care nu s-a mai putut face nimic.

Dar poate că lucrul cel mai înfiorător şi mai îngrozitor al acestei invazii sunt pierderile în rândul copiilor. Alice, de opt ani, care a murit pe străzile din Ohtîrka în timp ce bunicul ei încerca s-o protejeze. Sau Polina, din Kiev, care a murit în bombardament, alături de părinţii ei, a mai spus Olena Zelenski.

Săptămâna trecută, armata rusă a bombardat o maternitate din orașul Mariupol, act pe care Uniunea Europeană l-a catalogat drept o crimă odioasă de război. În replică, șeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a justificat acest bombardament susținând că de fapt clădirea servea drept bază de operaţiuni pentru un batalion naţionalist ucrainean.