Președintele Ucrainei, mesaj puternic în a 18-a zi de război. Rușii au mai răpit un primar ucrainian

Ucraina se menține pe poziție în fața armatei ruse. Analiștii politici susțin că liderul de la Kremlin nu s-a așteptat că ucrainienii să opună atât de multă rezistență, însă se pare că asta s-a întâmplat și se întâmplă în continuare. În a 18-a zi de război, președintele Ucrainei a transmis un mesaj pentru armata țării pe care o conduce.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru Ucraina în a 18-a zi de război
Președintele Ucrainei este optimist în continuare și a ținut să transmită un mesaj de încurajare pentru armata țării. Volodimir Zelenski și-a mobilizat armata susținând că rușii nu au nici puterea și nici spiritul pentru a cuceri Ucraina. Acesta s-a adresat din nou liderilor europeni cărora le-a transmis să facă mai mult pentru Ucraina și pentru ucrainieni întrucât astfel se ajută și pe ei.

Invadatorii ruși nu ne pot cuceri. Ei nu au o asemenea putere. Ei nu au un asemenea spirit. Ei mizează doar pe violență. Doar pe teroare. Doar pe arme, cele foarte multe pe care le au la dispoziție, a susținut Volodimir Zelenski.

Forțele ruse au mai răpit un primar ucrainian
În a 18-a zi de război, forțele ruse au mai răpit un primar ucrainian, al doilea în doar câteva zile. Informația a fost confirmată de către Ministerul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba. Este vorba despre primarul orașului Dniprorudne, Yevhen Matveyev.

Fără sprijin local, invadatorii se îndreaptă spre teroare. Fac un apel tuturor statelor și organizațiilor internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației, a transmis Kuleba.

Reamintim faptul că vineri, 12martie 2022, primarul din Melitopol a fost răpit de un grup de soldați ruși chiar din clădirea administrației locale. Rușii i-au pus o pungă neagră pe cap și l-au flancat, scoțându-l astfel din clădire. În locul lui Fedorov, rușii au instalat un nou primar, pe Olga Danilcenko.