Ministrul rus Serghei Riabkov aduce acuzații grave președintelui american Joe Biden

Ministrul adjunct de Externe al Federaţiei Ruse aduce acuzații grave la adresa peședintelui american Joe Biden. Oficialul rus a făcut referire la declarația lui Biden conform căreia se încearcă evitarea unui Al Treilea Război Mondial. Acesta a catalogat această declarație ca fiind o încercare de escaladare a situației.

Serghei Riabkov îi acuză pe amricani că vor un Al Treilea Război Mondial
Președintele SUA Joe Biden a declarat vineri că încearcă evitarea unui Al Treilea Război Mondial prin faptul că trupele NATO nu vor lupta în Ucraina împotriva armatei ruse. Declarația nu a fost bine primită de oficialii ruși, care au interpretat-o ca fiind o încercare de escaladare a situației.

”Vă atrag atenţia asupra faptului că nu facem niciun pas, fie verbal – sub formă de declaraţii – sau de orice alt fel, care ar putea fi privit ca o escaladare. Între timp, înaltul oficial american vorbeşte deschis despre pericolul unui Al Treilea Război Mondial. Aceasta este o încercare de a călca pe nervi, de a impune agenda lor (SUA) întregii comunităţi internaţionale. Pentru noi, obiectivele distructive ale acestei atitudini sunt evidente”, a declarat oficialul rus.

Ministrul rus a mai adăugat că nu vede eforturi din partea SUA pentru a încerca stoparea războiului din Ucraina. Securitatea europeană nu pare a fi subiectul principal de discuție pentru americani, din punctul de vedere al rușilor. Serghei Riabkov consideră acest lucru ca fiind o mare greșeală strategică.

”În loc să discutăm subiectul securităţii europene, cum să păstrăm şi să întărim arhitectura care s-a dezvoltat în Europa în ultimele decenii, am fost literalmente forţaţi să discutăm probleme care nu au nimic de-a face cu asta. Vedem la ce a condus. Aceasta este o greşeală strategică de calcul din partea Statelor Unite, a aliaţilor, clienţilor şi a sateliţilor săi”, a mai spus ministrul adjunct de Externe al Federaţiei Ruse.