Când ajung forțele aeriene britanice în țara noastră. Apărarea NATO se intensifică

NATO intensifică prezența militară în estul Europei, iar în acest sens, în țara noastră urmează să ajungă forțe militare aeriene britanice. România a primit deja militari francezi, polonezi și curând vor ajunge și militari portughezi, cu scopul de apărare și descurajare, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Când ajung forțele aeriene britanice în România
Șeful armatei britanice a fost într-o vizită – fulger în România, de altfel a fost pentru prima dată când a venit în țara noastră, și a dat asigurări că forța armatei britanice aeriene va fi în România la începutul lunii aprilie.

Şeful militar al Forţelor Armate ale Regatului Unit, amiralul Sir Tony Radakin, a anunțat că aviația militară a Regatului Unit va avea în țara noastră misiuni de supraveghere a spațiului aerian. Acest lucru, spune oficialul, ne ține pe toți în siguranță și este un mesaj pentru Rusia că toate forțele NATO vor fi unite pentru protejarea comunităților și sprijinirea Ucrainei.

Armatele noastre conlucrează strâns, la fel şi forţele navale şi sunt bucuros că forţa noastră aeriană protejează cerul de deasupra noastră şi că forţa noastră aeriană va fi aici la începutul lunii aprilie continuând să protejeze cerul României pentru că este unitatea militarilor noştri, unitatea reacţiei politice cea care răspunde la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Acest lucru ne ţine pe toţi în siguranţă şi demonstrează Rusiei cât de inacceptabil este comportamentul său şi cum ne vom uni forţele pentru a ne proteja comunităţile şi pentru a sprijini Ucraina, a precizat Sir Tony Radakin.

România a primit militari francezi, polonezi și portughezi
De la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, mai exact invazia armatei ruse pe teritoriul Ucrainei, NATO a decis să-și consolideze apărarea pe Flancul Estic. Astfel, în țara noastră au ajuns, în aceste două săptămâni, 500 de militari francezi, militari polonezi și curând (la finalul lunii martie, sau începutul lunii aprilie) vor ajunge și militari portughezi.

De asemenea, după vizita Kamalei Harris în România se așteaptă intensificarea prezenței militare americane, în special la nivelul poliției aeriene. Este foarte posibil ca țara noastră să primească și un ajutor financiar din partea SUA, la fel și Republica Moldova.