Cererile Rusiei către Ucraina. Cum se poate termina rapid războiul

Pentru ca războiul să înceteze rapid, Ucraina ar trebui să țină cont de cele 6 cereri pe care rușii le-au înaintat către ucrianieni în ultima ședință de negocieri.

Acestea au fost publicate de ZN.UA , citând propriile surse diplomatice. Cinci dintre ele, așa cum doresc cei la Kremlin, ar trebui să fie consacrate în Constituția Ucrainei.

Ce vrea de fapt Rusia de la Ucraina (potrivit rapoartelor presei):

Refuzul de a trece la NATO. Statutul neutru al Ucrainei. Rusia este gata să devină unul dintre garanți.
Rusa este a doua limbă de stat. Abrogarea tuturor legilor care o restricționează.
Recunoașterea Crimeei de către Ucraina ca rusă.
Recunoașterea de către Ucraina a independenței „DPR” și „LPR” în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate acum de Ucraina).
„Denazificare”. Interzicerea activităților partidelor ultra-naționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.
„Demilitarizarea Ucrainei”. O respingere completă a armelor ofensive, sub care, dacă se dorește, pot fi aduse orice tip de arme.

Joi la primele ore ale dimineții, ministrul de externe Dmitri Kuleba a declarat, ca răspuns la discuțiile cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, că Rusia intenționează să-și continue agresiunea până când Ucraina își va îndeplini cerințele, una dintre acestea fiind să se predea.