Profesor rus, avertisment pentru ţările din fostul bloc sovietic: “Urmează invazia Moldovei, Poloniei şi a statelor baltice”

Rusia ar urma să atace țările din fostul bloc sovietic și inclusiv România, dacă are succes în Ucraina. Cele care ar putea urma sunt Polonia, statele baltice și Moldova.

Un profesor din Rusia a transmis un avertisment dur pentru populația României și nu numai. El a spus că planul lui Vladimir Putin este de a cuceri Ucraina, iar apoi va trece la toate statele care au făcut parte din Uniunea Sovietică.

Profesor rus, avertisment dur pentru români: „Ţările din fostul bloc sovietic vor urma, dacă planul lui Putin în Ucraina are succes”
Dacă ceea ce vrea să facă Vladimir Putin în Ucraina îi va reuși, atunci întreaga Europă și chiar lume ar trebui să fie îngrijorată, avertizează sociologul rus Grigory Yudin, într-un interviu pentru Libertatea.

Președintele rus vrea ca aceste state să fie demilitarizate, iar cele care vor urma vor fi Polonia, dar și Letonia, Lituania și Estonia.

În ceea ce privește Republica Moldova, situația este deja clară, spune profesorul rus, căci invazia ei este „iminentă”.

„Ţările din fostul bloc sovietic, ţările din Pactul de la Varşovia vor urma, dacă Putin va avea succes în Ucraina. Va continua cu pretenţia să le demilitarizeze, să scoată infrastructura NATO de-acolo.

Pentru cineva din Rusia, nu sunt dubii că ar urma Polonia şi statele baltice. Moldova e deja parte din această operaţiune militară. Ştim deja că invazia Moldovei e iminentă”, a spus el.

Rusia ar putea să amenințe și SUA. Războiul cu NATO, inevitabil
Rusia va continua să amenințe Europa, susține Grigory Yudin, și se poate ajunge chiar și la un război cu NATO, acesta fiind „inevitabil”, conform documentelor armatei rusești.

„Sigur că trebuie luate în calcul toate soluţiile şi mijloacele diplomatice, dar în mod realist.

Şi realist e că Rusia va ameninţa Europa şi, probabil, chiar şi Statele Unite.

Oamenii din comandamentul armatei ruse cred că războiul cu NATO e inevitabil, e în documentele lor”, a mai specificat acesta.

De altfel, rușii nu văd Ucraina ca pe o țară, iar războiul de acum este îndreptat împotriva NATO și SUA, a mai precizat profesorul.