Vremea o ia razna complet! ANM avertizează. Un val polar lovește România

Vești de ultimă oră pentru români. Vremea o ia razna complet la finalul acestei săptămâni. Un val polar lovește întreaga țară, iar temperaturile ajung chiar și până la -18 grade în anumite zone. ANM a emis o avertizare în acest sens.

ANM vine cu informații de ultimă oră. Deși suntem în luna Martie, temperaturile vor scădea mai mult ca niciodată. Meteorologii anunță că un val polar va lovi întreaga țară, iar vremea se răcește brusc.

Răcirea va dura până pe data 12 martie, iar în următoarea perioadă se vor înregistra temperaturi care ajung chiar și până la -18 grade.

ANM menționează că de vină este faptul că țara noastră va fi traversată de un val de ger care va aduce temperaturi extrem de scăzute. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 martie, minimele vor fi chiar și de -18 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.

Un val geros lovește România
Pe de altă parte, în nordul şi nord-estul ţării, avem câteva grade în plus. În aceste zone, valorile minime vor fi cuprinse între -14 şi -2 grade Celsius. Nu scăpăm de frig nici în weekend. Meteorologii anunță că temperaturile scăzute se vor resimți puternic în intervalul 10-12 martie.

În aceeași perioadă, cerul va fi senin, cu excepția părții de sud-vest şi a zonei de munte. La fel şi în nord-estul României, unde pe suprafeţe mici sunt așteptate și ninsori slabe. Pe de altă parte, meteorologii precizează că vântul va sufla cu putere în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei. Spre exemplu vineri, 11 martie, acesta va atinge viteze cuprinse între 45 – 55 km/h, astfel că senzația de frig va fi amplificată.

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Prognoza meteo ANM pentru București
Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade”, conform celor de la ANM.

Și în București vremea va fi extrem de rece. Potrivit prognozei publicate de ANM, în noaptea de 10 spre 11 martie gerul va învălui întreg orașul. Astfel, temperaturile se vor încadra între -8 și -7 grade Celsius, iar vântul va sufla moderat.

În același timp, cerul se va înnora treptat, iar trecător, în special spre seară şi pe parcursul nopţii, va ninge slab. Totodată, vântul va sufla slab spre moderat.

În ceea ce privește, temperaturile maxime înregistrate, acestea se vor încadra în jurul valorii de -1 grad Celsius, iar cele minime se vor încadra între -6 și -5 grade Celsius, anunță meteorologii.