Zelenski: Vom reconstrui Ucraina. Nu va rămâne nicio urmă a invaziei rusești

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a precizat recent că Ucraina va fi reconstruită în totalitate, după ce se va încheia invazia armatei ruse pe teritoriul său.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs în care i-a îndemnat pe partenerii Ucrainei din întreaga lume să ofere soluții bazate pe realitate, nu pe opinii abstracte.

Liderul ucrainean spune că liderii se întâlnesc pentru a discuta despre război și despre apartenența Ucrainei la NATO, și precizează că știe care dintre acești lideri sprijină Ucraina.

În ceea ce privește războiul, Zelenski spune că bărbații și femeile din Ucraina își apără statul pentru a cincisprezecea zi, și că au respins atacurile în zone-cheie, potrivit BBC.

Zelenski: „Noi nu am devenit sclavi și nu vom deveni niciodată”
Acesta confirmă că trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise în bombardamentul de la maternitatea din Mariupol și subliniază că afirmația Rusiei potrivit căreia nu au existat pacienți în spital este o minciună.

Rușii au creat o “catastrofă umanitară”, spune Zelenski, adăugând: “Inima mea este frântă de ceea ce ocupanții au făcut orașelor noastre, statului nostru”.

Zelenski afirmă că Rusia vrea să umilească poporul ucrainean și “să îl facă să îngenuncheze și să ia pâine și apă din mâinile lor”.

“Noi nu am devenit sclavi și nu vom deveni niciodată – pentru că acesta este spiritul nostru și acesta este destinul nostru”, a adăugat președintele Ucrainiei.

Privind înainte, Zelenski spune că, după război, totul va fi reconstruit la cel mai înalt standard, iar planificarea de către guvern este deja în curs de desfășurare. “Nu va rămâne nicio urmă a invaziei rusești”.