Zelenski rămâne la Kiev „împreună cu poporul”. Cum arată o zi pentru președintele ucrainean, în plin război în Ucraina: „Dorm puţin, beau multă cafea”

În plin război, președintele Zelenski rămâne la Kiev „împreună cu poporul” său, de unde duce negocieri aprige pentru a readuce pacea în țara Ucraina. Între timp, și familia liderului ucrainean a rămas în țara natală, deși cei mai mulți bărbați din țara vecină își trimit soția și copiii departe din calea războiului.

Întrebat de jurnaliști despre oferta americană de a fi evacuat împreună cu familia sa din Ucraina, Volodimir Zelenski a spus că rămâne la Kiev „împreună cu poporul”.

Cum arată o zi pentru președintele ucrainean, în plin război în Ucraina: „Dorm puţin, beau multă cafea”

Însă iată cum arată o zi a președintelui Zelenski, în plin război izbucnit în țara sa, pe care nu și-a pus în gând niciodată să părăsească Ucraina. Nici el, nici familia sa.

„Dorm puţin, beau multă cafea şi am multe discuţii şi negocieri. (…) Locația mea este Ucraina. Sunt la Kiev. Acesta nu este un secret. Cei patruzeci de milioane de cetățeni ai țării noastre știu asta”, a mărturisit Zelenski pentru jurnaliștii Die Zeit.

Die Zeit: Mulți bărbați ucraineni își trimit soțiile și copiii în Occident. Dar soția și copiii tăi?

Zelensky: Familia mea este în Ucraina. Prefer să nu spun mai multe despre asta, mulțumesc.

Avertismentul lui Zelenski: „Întregul continent este ameninţat”

„Întregul continent este ameninţat atât timp cât Rusia are posibilitatea să atace un alt stat”, a transmis președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a vorbit recent despre planurile militare ale lui Vladimir Putin și despre amenințările sale privind folosirea armelor nucleare în Ucraina.

„Sunt sigur că Polonia este de asemenea în pericol. De fapt, întregul continent este ameninţat atât timp cât Rusia are posibilitatea să atace un alt stat”, a exclamat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Die Zeit.

Acesta susține că există lideri politici care urmăresc atenți evoluția războiului dintre Rusia și Ucraina, intenționând să-și atace vecinii, dacă agresiunile militare ruse se vor extinde și-n alte țări europene.

De aceea, „apărarea Ucrainei este în realitate o acţiune globală împotriva războiului care să descurajeze posibili atacatori în alte părţi ale lumii”, a spus Volodimir Zelenski.

Zelenski, nemulțumit de sancțiunile occidentale asupra Rusiei

Acesta a adăugat că echipamentul militar trimis în Ucraina nu este suficient, fiind nevoie de un efort suplimentar pentru a opri „barbaria” armatei ruse, pe care o acuză de crime de război.

„Dacă sancţiunile (împotriva Rusiei) ar fi fost de ajuns, atunci ofensiva s-ar fi terminat până acum”, a reproşat Zelenski țărilor occidentale, pe care le-a acuzat că achiziționează continuu petrol şi gaze naturale din Rusia.