S-au încheiat negocierile dintre Rusia și Ucraina. Care sunt declarațiile miniștrilor de externe

Negocierile avute pe teritoriul Turciei, azi, s-au încheiat, iar miniștrii de externe vin cu o serie de declarații din urma evenimentului.

”Întâlnirea de astăzi arată că nu există alternativă”, a spus Lavrov. ”Vrem să continuăm aceste discuții. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le stabilim, pentru a asigura securitatea pe întreg teritoriul european.”, a mai spus oficialul rus.

Lavrov a mai precizat că Occidentul ”se comportă periculos”, prin faptul că trimite arme Ucrainei.

“Cei care furnizează arme Ucrainei trebuie să realizeze că vor fi trași la răspundere pentru faptele lor”, a subliniat demnitarul.

Acesta a menționat și că “nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”.

“Putin nu refuză o întâlnire cu Zelenski, dar înainte de asta trebuie făcute pregăritiri. Au fost deja făcute trei propuneri trimise către partea ucraineană, au promis să vină cu un răspuns și așteptam un nou răspuns”, a mai transmis ministrul rus de externe.

Lavrov a fost întrebat și despre informațiile cu privire la utilizarea armelor chimice: “suntem foarte alarmați de informațiile care au ieșit la iveală despre Pentagon care a creat laboratoare de arme biologice în Ucraina, încălcând conventia privind interzicerea armelor biologice. Le-am cerut oficial să explice și așteptăm răspunsul lor. Nu sunt experimente pașnice, ci menite să creeze arme biologice”

Kuleba a mai menționat că își dorește să obțină pacea prin soluții diplomatice, dar a subliniat că Ucraina nu se va preda.

Negocierile de pace de până acum nu au avut niciun rezultat

De două săptămâni armata ucraineană luptă cu cea rusă, iar negocierile de pace de până acum nu au ajuns la niciun rezultat.

Discuţiile ruso-ucrainene au avut loc luni şi au durat cinci ore.