Mesajul Rusiei pentru Europa: “Nu vă fie frică!” Moscova crede că în România sunt aeronave militare ucrainiene

Rusia a transmis un mesaj menit să liniștească statele europene care și-au pus problema că au fost luate în vizor, în contextul desfășurării războiului dintre Rusia și Ucraina. Astfel, printr-o declarație de presă, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a reacționat după consolidarea forțelor militare ale NATO pe flancul estic.

Rusia: Nu vă fie frică! Rusia nu a amenințat niciodată NATO
Maria Zahorova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a făcut declarații în contextul în care NATO și-a consolidat forțele militare pe flancul estic, iar Zelenski- președintele Ucrainei, a declarat în repetate rânduri că-și dorește aderarea Ucrainei la NATO, după care s-a resemnat și a spus că nu va mai insista.

Nu vă fie frică, Rusia nu a ameninţat niciodată Alianţa şi nici acum nu o ameninţă. Dar Rusia nu poate să nu reacţioneze la cursul de confruntare al NATO faţă de ea, a afirmat Zaharova, citată de Interfax, conform Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a ținut să precizeze că noul scop principal al blocului atlantic a devenit descurajarea Rusiei, în contextul conflictului cu Ucraina.

În ultimele zile, Alianţa Nord-Atlantică şi-a sporit numărul grupurilor sale multinaţionale din Europa de Est, numărul avioanelor care participă la misiuni de patrulare etc, a mai spus Maria Zaharova, citată de Interfax.

Reacția MApN după ce Rusia a spus că în România se află aeronave militare ucrainene
Ministerul Apărării Naționale a reacționat imediat după ce Ministerul rus al Apărării ar fi acreditat ideea că în România ar fi relocate aeronave de luptă ucrainene. Iată ce au transmis oficialii români:

Cu privire la afirmațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, de miercuri, 9 martie, prin care se acreditează ideea că pe teritoriul României ar fi fost relocate aeronave de luptă ucrainene, care astfel -nu iau parte la confruntări- facem următoarele precizări: Afirmația este în totalitate falsă. Pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene, a transmis MApN, potrivit Mediafax.

Au trecut 15 zile de când Rusia a invadat Ucraina, iar războiul, pe care Putin îl numește operațiune militară specială, pare să fie departe de a lua sfârșit. Se vehiculează că joi, 10 martie 2022, va avea loc o întâlnire crucială pentru pace între cele două tabere.