Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând. A devenit simbolul refugiaților ucraineni

Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând, pe la punctul de trecere a frontierei Medika, din Polonia. Imaginile cu micuțul au devenit în scurt timp virale, emoționând o lume întreagă. Acum, băiețelul a devenit simbolul refugiaților din Ucraina.

Ieri, imaginile cu un băiețel de 5 ani care a trecut granița singur, plângând cu disperare și târând după el o sacoșă au emoționat milioane de oameni. Filmarea a fost făcută la la punctul de trecere a frontierei Medika, din Polonia, iar băiețelul a devenit în scurt timp simbolul refugiaților care fug din calea războiului din Ucraina.

Băiețelul, în vârstă 5 ani și despre ai cărui părinți nu se știe nimic, pare să fi trecut granița singur. În filmări, copilul, ce părea neînsoțit, înainta plângând sfâșietor, iar în mână purta o sacoșă pe care o ținea strâns. Micuțul avea o ciocolată în mână și o pungă de haine. Filmarea a fost distribuită pe toate rețelele sociale, iar ulterior preluată de televiziuni și a devenit virală.

Canalul britanic Sky News a menționat însă că nu se știe dacă acest copil a fost singur. Deputatul poporului ucrainean Oleksiy Honcharenko, care a distribuit videoclipul pe canalul său Telegram, le-a cerut ucrainenilor care văd imaginile să găsească măcar câteva informații despre băiat și familia lui.

Copilul a devenit un simbol al refugiaților din Ucraina

Povestea acestui băiețel de 5 ani care a trecut granița singur este, de fapt, povestea a sute de mii de ucraineni care și-au părăsit casele și familiile, fugind din calea războiului doar cu hainele de pe ei. Copilul a devenit deja un erou al desenelor despre realitățile războiului din Ucraina. A fost pictat de ​​artista georgiană Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie „Speranță’, iar pe fundal e un lan de grâu și cerul înstelat în culorile drapelului Ucrainei.

„Nu știam deloc să desenez. Nu știam să pun tot răul și tristețea acestui război într-o singură fotografie, dar azi dimineață am dat peste un videoclip cu acest puști. În acest moment, speranțe și vise sunt în astfel de imagini!’, a scris autoarea pe Facebook.

O mulțime de internauți au redistribuit imaginile și au cerut să ajute acest copil. Într-o postare a corespondentului CNN care a preluat videoul, Josh Campbell, oamenii au scris că filmarea cu băiatul ucrainean le frânge inimile.

„Era singur’, „Era înaintea adulților, așa că nu credeți că era singur, dar aceste scene încă mă înspăimântă’, „Săracul copil. E sfâșietor’, „Arată atât de obosit, speriat, sunt șocat când văd asta, mă uit în jur după mama lui sau după adulții cu care este și nu-i găsesc… Și mă gândesc că în urmă cu doar câteva zile, acest dulce copil a avut o casă și o copilărie normală’, „M-a devastat, m-a rupt’, „Am plâns. E doar îngrozitor’, sunt o parte dintre comentarii.