Zelenski, mesaj pentru intreaga omenire dupa ce soldatii lui Putin au bombardat o maternitate: „Aveti putere, dar se pare ca va pierdeti umanitatea.”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a transmis un nou mesaj dupa ce o maternitate din Mariupol a fost bombardata de militarii rusi.

„Mariupol. Atac direct al trupelor ruse asupra unei maternitati. Oameni, copii sunt sub daramaturi. Atrocitate! Cat timp va mai fi lumea un complice care ignora teroarea? Instituiti interdictia aeriana acum! Opriti crimele! Aveti putere, dar se pare ca va pierdeti umanitatea.”, aspus Volodimir Zelenski pe Twitter.

Consiliul municipal al orasului Mariupol, din sudul Ucrainei, a postat un videoclip cu o maternitate devastata din oras si a acuzat fortele ruse ca au aruncat din aer mai multe bombe asupra acestuia.

„Distrugerea este enorma. Cladirea unitatii medicale in care au fost tratati copiii recent este complet distrusa. Informatiile privind victimele sunt clarificate”, a spus consiliul.

„O maternitate in centrul orasului, o sectie pentru copii si un departament de medicina interna… toate acestea au fost distruse in timpul atacului aerian rusesc asupra Mariupolului. Chiar acum”, a declarat Pavlo Kyrylenko, seful administratiei regionale Donetk, potrivit CNN.