Propaganda rusească a anunțat că Volodimir Zelenski se află în Brașov. Agenția este controlată de Kremlin

Propaganda rusească a anunțat că Volodimir Zelenski se află în Brașov. Conflictul dintre Rusia și Ucraina continua deja de 13 zile. În urma atacurilor au murit mii de soldați, dar și civili ucraineni, printre care și peste 50 de copii. Recent, propaganda rusească a lansat o știre potrivit căreia Volodimir Zelenski ar fi fugit din Ucraina, si s-ar ascunde în Brașov.

Propaganda rusească a anunțat că Volodimir Zelenski se află în Brașov

Vladimir Putin continuă să atace Ucraina. Este cea de-a 13-a zi în care Rusia atacă Ucraina, iar soldații și civilii ucraineni continuă să lupte pentru a-și apăra teritoriul. De asemenea, președintele Volodimir Zelenski este alături de poporul său, anunțând în nenumărate rânduri că nu a părăsit țara. Recent, propaganda rusească a lansat o știre conform căreia Zelenski ar fi fugit din Ucraina și s-ar ascunde în Brașov, România. Agenția care a transmis acest zvon este controlată de Kremlin. „Este posibil ca avioanele să-l transporte pe Zelenski și echipa sa”, a anunțat propaganda rusească, relatează hotnews.ro.

Ria Novosti, un ziar care răspândește propagandă Kremlinului susține că Volodimir Zelenski nu se află în Kiev, ci în Brașov. Aceștia încearcă să arate că înregistrările lui Zelinski din buncăr sunt editate și trucate. ”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram… Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa.”, scrie Ria.ru.

Zelenski, avertisment despre evoluția războiului

Este a 13-a zi de când Rudia a invadat pentru prima oară Ucraina. Atacurile și amenințările continuă alarmant, motiv pentru care lumea este într-o continuă tensiune privind numeroasele decese. Forțele armate ruse au atacat fără încetare zeci de orașe mari din Ucraina, făcând mii de victime. Președintele Volodimir Zelenski a avertizat, recent, țările occidentale că războiul nu se va opri în Ucraina, ci o să continue.

Șeful de stat a explicat că un atac asupra libertății va afecta și restul lumii, motiv pentru cere mobilizarea statelor aflate în NATO încă de pe acum, argumentând că în orice moment ar putea fi prea târziu. „Toată lumea crede că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă de libertate. Și când limitele drepturilor și libertăților sunt încălcate și călcate, atunci trebuie să ne protejezi. Pentru că noi vom fi primii. Voi veți urma. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, el vrea mai mult, mai mult și mai mult.” a declarat Volodimir Zelenski. În urmă cu câteva zile, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că țările care impun o astfel de zonă de excludere a zborurilor vor fi considerate ca participate la conflict.