Război în Ucraina. Rușii vor „opri focul” și redeschid „coridoarele umanitare”

Război în Ucraina. Este informația momentului despre războiul de lângă țara noastră. Potrivit unui anunț de ultimă oră, rușii se pregătesc că ia decizia de a „opri focul” și vor redeschide „coridoarele umanitare”.

UPDATE ora 09.30 Rusia ar recruta sirieni pentru a-i trimite în războiul din Ucraina, a raportat WSJ, potrivit unor oficiali americani. Însă nu a fost precizat numărul de mercenari sirieni care urmează să fie trimiși în țara vecină.

În cursul zilei de vineri, se anunțase că Rusia își va suplimenta forţele cu încă 1.000 de mercenari în Ucraina în următoarea perioadă, în urma unor informații divulgate de un înalt oficial al serviciilor secrete occidentale, citat de CNN, potrivit Antena 3.

Război în Ucraina. Rușii vor „opri focul” și redeschid „coridoarele umanitare”
UPDATE ora 9.00 La rândul său, Papa Francisc face un nou apel la încetarea ostilităților. Înaltul prelat de la Vatican a cerut deschiderea de coridoare umanitare pentru cei care fug de război.

Armata rusă va „opri focul” și va deschide coridoare umanitare în orașele ucrainene, astăzi, începând cu ora 10:00, ora Moscovei (09.00 ora României), a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax.

Aceste coridoare vor fi deschise și în orașele Harkov, Mariupol și Sumî.

Iar acest anunț vine după ce două promisiuni anterioare de încetare a focului din partea Rusiei nu au fost onorate, potrivit agenției de presă Interfax.

Decizia ar fi fost luată la cererea președintelui francez Emmanual Macron, potrivit Ministerului rus al Apărării. Cordoanele umanitare sunt create la cererea personală a liderului francez, având în vedere situația actuală din aceste orașe.