Vladimir Putin a spus când va opri războiul. Zelenski îi încurajează pe ucraineni să protesteze

Războiul este în plină desfășurare și situația nu pare să revină curând la normal. Lucrurile scapă de sub control și tot mai multe zone sunt cucerite de către ruși, dar ucrainenii sunt optimiști și luptă pentru victorie. Putin a explicat când va pune capăt atacurilor și se va retrage din Ucraina.

Când se oprește războiul
Ucraina și Rusia se războiesc deja de 11 zile și oamenii sunt tot mai speriați de ce se petrece în jur. Trupele rusești nu lasă impresia că se vor retrage prea curând, dar Puțin a dezvăluit ce plan, dar și ce așteptări are de la ucraineni.

Vladimir Putin a vorbit cu omologul turc despre ce are în plan, precum și despre retragerea trupelor. Astfel, președintele susține că Rusia își va înceta ”operațiunea militară” din Ucraina doar când soldații acesteia vor opri focul și atunci când cerințele Moscovei vor fi îndeplinite, dorințe pe care le-ar fi prezentat deja adversarilor.

Președintele susține că totul merge după cum a stabilit și respectă calendarul pe care l-a pus la punct încă de la început.

Zelenski le cere oamenilor să iasă în stradă
Deși pericolul este mare și trupele rusești nu dau semne să se retragă prea curând, oamenii ies în stradă în multe zone din Ucraina și își exprimă nemulțumirea. Vor să lupte pentru țara lor și nu au de gând să o lase de izbeliște.

Președintele le-a transmis ucrainenilor să nu renunțe și să iasă în stradă să lupte pentru victorie. Zelenski este de părere că oamenii ar trebui să alunge Dușmanul, să nu îl lase să mai înainteze pe pământul lor.

„Oamenii noștri, ucrainenii noștri nu se retrag. Nu renunță. Ei nu opresc rezistența. Ei strigă ocupanților: duceți-vă acasă! Îi alungă de pe teritoriul nostru. Le blochează drumurile.

Fiecare metru al pământului nostru ucrainean, câștigat prin proteste și umilirea ocupanților, este un pas înainte spre victoria pentru întregul nostru stat. Este o șansă la viață. Ucraineni din toate orașele noastre unde a intrat inamicul, treceți la ofensivă! Trebuie să ieșiți în stradă! Ieșiți!”, a declarat președintele.

Președintele crede că victoria este a ucrainenilor și are încredere că lupta va evolua în favoarea armatei sale.