Lovitură grea pentru Putin! Visa și Mastercard se retrag din Rusia

Rusia a ajuns la cea de-a 11-a zi de război. Lucrurile sunt din ce în ce mai dificile și lupta este una strânsă, iar Rusia atrage tot mai multă ură și lovituri puternice din jur. Chiar dacă a invadat Ucraina și a provocat pagube mari în rândul oamenilor, dar și economic, se pare că și ea este taxată dur.

Visa și Mastercard s-au retras
În ultima perioadă, Putin a primit multe lovituri în plan economic de la cele mai mari puteri ale lumii. De când a început lupta în Ucraina, Rusia a decăzut mult și continuă să meargă pe o pantă descendentă din cauza haosului pe care l-a produs.

Visa și Mastercard au anunțat duminică faptul că își suspendă toate operațiunile din Rusia, drept reacție la războiul pe care l-a intentat Putin. Asta înseamnă că oamenii nu vor mai putea folosi nici măcar automatele bancare, nu vor mai putea face plăți online și vor fi nevoiți să retragă banii de la ghișeu pentru a se putea folosi de ei.

„Având în vedere natura neobișnuită a acestui conflict și nesiguranța mediului economic, am decis să suspendăm serviciile rețelei noastre în Rusia”, a anunțat conducerea Mastercard.

„Suntem obligaţi să acţionăm în urma invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia şi a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”, a declarat Al Kelly, CEO al Visa.

Lovitură grea de la Visa și Mastercard
Băncile își vor plăti angajații, dar cele două companii au anunțat că cele două carduri nu vor mai fi valabile în străinătate, iar cardurile emise în străinătate nu vor mai funcţiona în Rusia.

Cele două nume mari nu sunt de acord cu agresiunea Rusiei contra Ucrainei și nu are de gând să tolereze astfel de gesturi, așa cum multe alte companii au încetat să mai aibă legături cu Rusia din același motiv.

Cu toate acestea, banca centrală le-a recomandat ruşilor care călătoresc în străinătate să aibă numerar asupra lor sau cardul bancar rusesc Mir în cele câteva ţări sau teritorii unde este acceptat. O mulțime de ruși foloseau Visa și Mastercard.