Tragedie de război. Militar ucrainean, ucis chiar de ziua lui

Războiul continuă în Ucraina și situația se complică. Deși toată lumea vrea pace și așteaptă ca lucrurile să revină la normal, se pare că rușii nu au deloc în plan să înceteze lupta și să se retragă. Mulți oameni își pierd viața, fie ei civili sau membri ai armatei, dar cert este că tot ce se întâmplă este tragic.

Ucis chiar de ziua lui
Tot ce se întâmplă acum în Ucraina este o tragedie, dar unele vești sunt de-a dreptul dureroase. Aflăm acum că un tânăr de doar 34 de ani a fost ucis de trupele rusești, în lupta de la Gostomel, chiar în ziua în care împlinise 34 de ani. Era cu adevărat un erou, dar pe data de 3 Martie a trebuit să plece din această lume pentru țara pe care o apăra.

Tânărul avea doar 34 de ani, dar până atunci acumulase o mare experiență în ceea ce privește meseria lui. Acesta era parașutist în armată, iar din anul 2016, soldatul ucreainean deținea titlul de “Erou al Ucrainei” pentru cariera sa uimitoare și binele adus țării pe care o apăra.

Fratele lui a avut parte de același sfârșit
Presa străină vorbește tot mai mult despre acest subiect, care a uimit pe toată lumea, mai ales pe cei care l-au cunoscut și se mândreau cu el, pentru faptul că era considerat un erou și își iubea mult țara. Lupta de la Gostomel este considerată una nedreaptă și foarte criticată. În imagini pot fi văzute mai multe cadavre ale militarilor căzuți, împreună cu tehnică de luptă dezafectată.

Fratele soldatului a avut parte de același destin crud. Acesta lucra tot în armată, iar în anul 2019 a decedat tot pe câmpul de luptă, la o vârstă fragedă.

”Acesta este Eroul Ucrainei, Valerii Cibineiev. A murit lângă Hostomel de ziua sa de naștere ieri, 3 martie 2022. Parașutistului i s-a acordat titlul înalt în 2016. În 2019, fratele său Roman a murit în lupte. Rusia îi ucide pe cei mai buni dintre noi. Dar ne vom răzbuna pe inamic”, se arată într-o postare pe Twitter.

Serviciul de presă al Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei a anunțat ieri pe Facebook că aproximativ 50 de soldați ruși au fost eliminați din orașul Hostomel din Ucraina.