Vladirmir Putin: Sancţiunile impuse Rusiei sunt precum o declaraţie de război

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că decizia de a interveni militar în Ucraina a fost foarte ″dificilă″⁣, relatează EFE, scrie Agerpres.

″Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială″⁣, a declarat Putin, într-o întâlnire cu femeile din echipajele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică.

Preşedintele rus Vladimir Putin a mai afirmat că nu intenţionează să instituie legea marţială în Rusia.

“Legea marţială este aplicată în caz de agresiune în special în regiunile unde au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va fi cazul”, a spus Putin.

Potrivit The Guardian, el a mai afirmat că sancţiunile occidentului în cazul Rusiei sunt precum o declaraţie de război şi că Moscova trebuie să îşi apere interesele şi să îi apere pe vorbitorii de rusă în estul Ucrainei.

Vladimir Putin a mai spus că totul decurge conform planului în Ucraina şi că armata rusă îşi va îndeplini obiectivele în cadrul ″operaţiunii militare speciale″⁣, aşa cum numeşte el invazia militară în Ucraina, consemnează şi Reuters.

Președintele rus a spus că obiectiul de a distruge infrastructura miltiară a Ucrainei a fost aproape atins.

„Primul lucru pe care l-au făcut a fost să distrugă întreaga infrastructură militară. Bine, nu toată, dar parțial, în principal depozite cu arme, muniție, aviație, sisteme de apărare aeriană. La sistemele de apărare aeriană, eliminarea lor necesită puțin timp: trebuie să fie deschise, apoi lovite. Practic această operațiune a fost finalizată”, a spus liderul la Kremlin, potrivit Ria.ru.

Totodată, potrivit AFP, el a afirmat că Rusia nu intenţionează să introducă legea marţială, pe fondul zvonurilor persistente privind o astfel de măsură din cauza conflictului din Ucraina.

″Legea marţială este pusă în aplicare (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni″⁣, a spus el, întrebat de angajaţi ai companiei aeriene ruse Aeroflot.

Referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, Putin a spus că acestea sunt asemănătoare unei declaraţii de război. El a apărat invazia Rusiei în Ucraina, afirmând că Moscova trebuie să apere vorbitorii ruşi din estul Ucrainei, precum şi propriile interese.

Liderul de la Kremlin a spus că Rusia doreşte ca Ucraina să fie “demilitarizată”, “denazificată” şi că Ucraina ar trebui să aibă un statut neutru.