Prima doamnă a Ucrainei a îmbrăcat uniforma militară! Cum luptă Olena Zelenska împotriva rușilor

Nu doar Volodimir Zelenski luptă pentru a apăra Ucraina, ci la fel face și soția sa Olena Zelenska. Femeia în vârstă de 44 de ani își susține îndeaproape soțul și continuă să încurajeze poporul ucrainean. Aceasta este activă pe rețelele de socializare, transmite numeroase mesaje de rezistență și chiar a îmbrăcat uniforma militară.

În a noua zi de război, Olena Zelenska vine în ajutorul populației cu informații actualizate, verificate și concrete despre ce se întâmplă în țară. Prima doamnă a Ucrainei a anunțat că și-a deschis un canal pe Telegram, unde postează informații actualizate și verificate despre războiul împotriva Rusiei, notează presa internațională.

Canalul gestionat de Olena Zelenska se numește „@FirstLadyOfUkraine” și oferă informații despre canalele oficiale de comunicare, despre modul în care pot fi sprijiniți militarii, link-uri către liniile telefonice de asistență de stat, de asistență psihosocială, informații despre evacuare și asistență în străinătate pentru refugiați.

„Cum să acționezi și să trăiești în timpul războiului? În aceste zile, cu toții avem multe întrebări. Vreau să ajut cât de mult pot. Așa că deschid canal special Telegram, cu răspunsuri verificate”, a transmis Olena Zelenska.

Olena Zelenska a îmbrăcat uniforma de militar
Mai mult, prima doamnă este activă și pe rețelele sociale, acolo unde îi ține la curent pe cetățeni cu tot ce se întâmplă. Într-o postare recent, Olena Zelenska a îmbrăcat uniforma de militar și le-a spus tuturor că Ucraina nu va renunța și nu se va preda indiferent de ce atacuri lansează rușii.

„Așa arată Ucraina acum. Iată un videoclip pe care să îl vadă toată lumea – suntem în război. Din cauza atacului lui Putin, ucrainenii trebuie să-și ducă copiii în pivnițe în fiecare noapte”

Ucraina este o țară pașnică. Suntem împotriva războiului și nu am atacat primii. Dar nu vom renunța”, a scris Olena Zelenska.

Volodimir Zelenski și Olena Zelenska căsătoriți de 18 ani. Aceștia și-au spus „Da” după opt ani de relație și au împreună doi copii.