Volodimir Zelenski, acuzații la adresa NATO: „Au dat undă verde continuării bombardamentelor asupra Ucrainei!”

Ucraina a ajuns deja la a zecea zi de război și pierderile sunt tot mai mari de ambele tabere. Situația este una extrem de dificilă și bombardamentele continuă în teritoriul ucrainean. Președintele Volodimir Zelenski este extrem de nemulțumit de felul în care acționează NATO și aduce acuzații grave.

Volodimir Zelenski critică NATO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat decizia NATO de a nu implementa o zonă de excludere a zborurilor în Ucraina. Volodimir consideră că alianța a ales în mod intenționat să nu interzică Rusiei să se deplaseze în spațiul aerian al Ucrainei și așa a agravat situația.

Președintele a transmis către NATO că următoarele victime ale atacurilor rusești vor fi din cauza alianței și ar trebui să se simtă vinovată pentru faptul că nu a oferit sprijinul de care Ucraina avea nevoie în acest vremuri grele.

„Știind că noi atacuri și victime sunt inevitabile, NATO a decis în mod deliberat să nu închidă cerul deasupra Ucrainei. Astăzi, conducerea alianței a dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor și satelor ucrainene, refuzând să creeze o zonă de excludere. Toți oamenii care vor muri de acum înainte, vor muri și din cauza ta, din cauza slăbiciunii tale, din cauza dezbinării tale.”, a mai zis Zelenski.

NATO explică situația

Liderii NATO au explicat că nu pot lua această măsură pentru că situația s-ar agrava și mai tare și războiul s-ar extinde și în alte state. Pentru a închide spațiul aerian, ar fi fost nevoie să doboare avioanele rusești și să declare, oarecum, lupta.

Cu toate acestea, președintele Ucrainei a ținut să mulțumească pentru recunoștința față de țările NATO care și-au arătat sprijinul pentru țara sa aflată într-o situație dificilă. Zelenski este optimist și crede că trupele sale vor lupta până la sfârșit și vor reuși să iasă învingătoare și să scape poporul de toată teroarea pe care Rusia a provocat-o în tot acest timp.

„De asemenea, sunt recunoscător prietenilor țării noastre. Există multe țări care sunt prietenii noștri în NATO, majoritatea partenerilor noștri, cei care ne ajută țara în ciuda deciziilor. Din prima zi a invaziei, am fost sigur de victorie. Nu ne simțim singuri și vom continua să luptăm, ne vom apăra statul nostru și ne vom elibera pământul.”, a adăugat Volodimir.

Navigare în articole