Iryna, o scriitoare din Ucraina a murit alaturi de sotul sau aparand Kievul cu arma in mana

Razboiul continua sa faca ravagii in Ucraina. O scriitoare ucraineana si-a dat viata pentru tara ei. Povestea Irynei, scriitoarea care si-a gasit sfarsitul alaturi de sotul sau aparand Kievul cu arma in mana, a impresionat o lume intreaga.

Una dintre implicatiile regretabile ale razboiului este moartea lui Iryna Tsvila , membru al Uniunii All-Ucrainene „Svoboda”.

O scriitoare, mama a 5 copii, si sotul ei, au murit in prima zi a invaziei ruse. Cei doi au decedat in timp ce luptau pentru apararea Kievului.

O scriitoare din Ucraina, mama a 5 copii, si-a gasit sfarsitul alaturi de sotul sau aparand Kievul cu arma in mana


Iryna Tsvila era o scriitoare cunoscuta si o veterana de razboi. Aceasta facea parte din cadrul Brigazii de reactie rapida a Garzii Nationale Ucrainene.

Femeia a fost ucisa chiar in prima zi a invaziei Rusiei, in atacurile lansate asupra capitalei Ucrainei, Kiev.

Vestea despre decesul scriitoarei a fost data publicitatii pe Facebook de fostul presedinte al Dumei, Oleg Tiagnibok. Alaturi de Iryna, in luptele cu fortele ruse si-a pierdut viata si sotul ei, Dmytro.

Decesul Irynei a fost semnalat ulterior si de jurnalista de la The Kyiv Independent, Illia Ponomarenko.

”Iryna Tsvila de la Brigada de Reactie Rapida a Garzii Nationale a Ucrainei a murit in lupta, intr-un atac blindat rusesc in apropiere de Kiev”, a scris aceasta pe retelele de socializare.

Femeia a luptat si pe frontul din Donbas
Presa internationala informeaza ca Iryna Tsvila, in varsta de 52 de ani, era un militar cu experienta. In trecut, aceasta a luptat ca voluntar in Donbas.

”Prietena mea Iryna Tsvila a murit astazi. Persoana incredibil de curajoasa si buna. A trecut prin razboiul din Donbas ca voluntar.

S-a alaturat apararii teritoriale. Recent, am publicat cartea ”Voci de razboi. Povestile Veteranilor”, cu ea printre autori. Ea a scris despre gradina ei de trandafiri. Sa nu uitam acest zambet”, a scris, pe retelele de socializare, Volodymyr Yermolenko, un prieten.

In ziua in care Ucraina a fost invadata de Rusia, Iryna si-a imbracat din nou uniforma armatei pentru a-si apara tara.

Femeia dorea sa se asigure ca totii copiii si nepotii ei pot creste in siguranta in Ucraina. Din nefericire, Iryna a fost ucisa in timp ce respingea un atac blindat rusesc in afara Kievului.

Opera News a confirmat ca Iryna Tsvila, in varsta de 52 de ani, care era mama a cinci copii, era profesoara. Cand Ucraina a fost invadata de Rusia, ea si-a imbracat din nou uniforma armatei pentru a lupta pentru si a apara Ucraina, deoarece dorea sa se asigure ca nepotii ei pot creste in siguranta in Ucraina. Din pacate, ea a fost ucisa in timp ce respingea un atac blindat rusesc in afara Kievului.

Aceeasi sursa a confirmat, de asemenea, ca Iryna Tsvila a trimis un mesaj inainte de moartea ei. Ultimul ei mesaj pe retelele de socializare a fost „Cine vrea sa ajute la intarirea apararii Kievului?”