Președintele Ucrainei, mesaj important pentru România. Ce a transmis Volodimir Zelenski: “Sunt recunoscător!”

Lupta continuă în Ucraina și Rusia nu dă semne că se va retrage prea curând. Situația este extrem de dificilă și armata face tot posibilul pentru a ține piept trupelor rusești. Președintele luptă și el pentru țara pe care o conduce și este foarte recunoscător celor care îl ajută, printre care și România.

Președintele Ucrainei, mulțumiri pentru România

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este în prima linie în lupta cu Rusia, el fiind responsabil de gestionarea acestei crize. Conducătorul Ucrainei este optimist și speră că lucrurile vor reveni curând la normal, mai ales că are de partea lui cele mai puternice state, aliați de încredere.

Printre aceștia se numără și România, care a fost prima ce a reacționat după începerea războiului. Încă dinainte ca Putin să atace, țara noastră a anunțat că este pregătită să primească refugiați, lucru ce s-a și întâmplat. Zeci de mii de ucraineni și alți locuitori ai Ucrainei au venit la noi în țară și au fost primiși cu brațele întinse.

În acest sens, președintele Ucrainei a ținut să transmită un mesaj importantă lui Klaus Iohannis, pe motiv că România a fost primitoare și a arătat sprijin Ucrainei, când lucrurile erau foarte dificile. Volodimir Zelenski simte că are de partea lui parteneri puternici și crede că va învinge lupta.

“Sunt recunoscător României pentru contribuția semnificativă pe care a avut-o la înarmarea țării noastre. Îi sunt recunoscător preşedintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul pe care l-a arătat Ucrainei pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Simţim în acest moment că suntem protejaţi politic de partenerii noştri”, este mesajul lui Volodimir Zelenski pentru România.

Până azi, peste 25.000 de cetăţeni ucraineni au ajuns pe teritoriul ţării noastre, iar peste 100 dintre aceştia au ales să solicite protecţia statului român, depunând cerere de azil. O mulțime de voluntari sunt la granița cu Ucraina, pregătiți fie să le ofere celor care vin mâncare, fie transport către destinațiile lor sau chiar un loc unde să se adăpostească.