Volodimir Zelenski, decizie de ultimă oră! Președintele cere intrarea Ucrainei în UE: „Soldații noștri luptă pentru toată Europa!”

Războiul continuă în Ucraina și situația este din ce în ce mai dificilă. Armata este pe poziții și se pregătește pentru orice, iar lupta este din ce în ce mai strânsă. Pentru că situația este tot mai dificilă, președintele a luat o decizie importantă: cere ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

Ucraina ar putea intra în UE
Președintele Ucrainei se teme tot mai mult pentru soarta țării pe care o conduce, dar are încredere că armata și partenerii vor lupta pentru victorie. Volodimir Zelenski face o mulțime de declarații de când a început războiul și se asigură că îi informează corect pe oameni.

Președintele a anunțat acum public faptul că și-ar dori ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență. Conducătorul Ucrainei susține că armata nu luptă decât pentru țara ei, ci pentru întreaga Europa, pentru că situația vizează toate țările din UE, viețile tuturor oamenilor.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a spus el într-un mesaj televizat.

De asemenea, Volodimir Zelenski a avut un mesaj și pentru soldații ruși care participă la invazia din Ucraina. Acesta le-a transmis să se retragă, să nu mai respecte ordinele conducătorilor și să plece cât de repede pot.

„Părăsiți tehnica militară și plecați, nu credeți în ce vă spun comandanții voștri, pur și simplu plecați”, a adăugat președintele.

Încep negocierile cu Rusia
Surse internaționale spun că au început deja negocierile Ucrainei cu Rusia. Întâlnirea crucială are loc în Belarus și acolo se află deja ministrul Apărării, Oleksi Reznikov, adjunctul ministerului de Externe, un consilier al administrației prezidențiale și liderul partidului „Slujitorul Poporului”.

Negociatorul rus Vladimir Medinski a anunțat încă de ieri că are în plan să ajungă la o înțelegere din care să aibă de câștigat atât Ucraina, dar și Rusia, care de la începutul războiului a avut un interes clar. Principalul scop al Ucrainei ar fi încetarea imediată a focului și retragerea trupelor din țară, unde deja se desfășoară un război crunt de cinci zile.