Ucraina, în Sankt Petersburg și Moscova. Tinerii ruși sunt târâți pe jos și reținuți de polițiști

Rușii au ieșit din nou în stradă, astăzi, pentru a demonstra împotriva războiului declanșat în Ucraina de către Vladimir Putin. Sunt zeci de mii de oameni pe străzile din Sankt Petersburg și Moscova, care cer încetarea invaziei ruse.

Așa cum se întâmplă încă de joi, în această după-amiază au avut loc noi demonstrații la Moscova și Sankt Petersburg.

Tinerii sunt târâți pe jos și reținuți

Imagini din capitala Rusiei arată mai multe persoane reținute, în timp ce participă la protestul în sprijinul poporului ucrainean.

În ultimele zile, au avut loc proteste de stradă la Moscova, Sankt Petersburg și peste 50 de alte orașe ale Federației Ruse.

„Toți fac asta fără să-și facă griji pentru propriul viitor și amenințări”, a declarat Dmitri Muratov, editor la Novaya Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace ziarului Guardian. „Acești oameni au vorbit cu toții foarte clar pentru a spune că sunt împotriva acestei vărsări de sânge. Și asta este o mare inspirație pentru mine.”

„Memoria celui de-al Doilea Război Mondial și faptul că oamenii au rude în Ucraina și că Ucraina ne este o țară dragă îi reține până și pe cei mai turbați susținători ai conducerii actuale”, a mai spus Muratov.

Proteste masive în toată lumea, inclusiv la Bucureşti

Sunt proteste masive în toate colțurile lumii. Manifestanții care i se opun lui Vladimir Putin sunt în stradă în Sankt Petersburg, Berlin, dar chiar şi la noi în Capitală. Se întâmplă chiar înainte de negocierile pentru pace care vor fi purtate la granița ucraineană belarusă lângă râul Pripeat.

Traficul este blocat în Piaţa Universității. Printre manifestanți sunt şi lideri de sindicat şi liderii AUR. Oameni cer recâștigarea drepturilor pierdute în ultimii doi ani, eliminarea stării de alertă, demisii de la ministrul Economiei până la vârful statului.