Au început negocierile oficiale între Rusia și Ucraina. Ce se întâmplă la Pripiat

Deputatul ucrainean Fiodor Venislavski anunță că au început negocierile dintre Ucraina și Federația Rusă, duminică, după ora 16.30, ora României. Zelenski a fost de acord să negocieze cu Rusia într-o regiune de pe teritoriul țării sale, în apropiere de Cernobîl.

Ce se întâmplă chiar în aceste momente, la negocierile dintre Ucraina și Rusia
Preşedinţia Ucrainei a anunţat, duminică, acordul de a participa la negocieri cu Rusia într-o regiune de pe teritoriul ucrainean, în apropiere de Cernobîl şi de frontiera cu Belarus.

“Negocierile se vor derula în regiunea Pripiat”, în apropiere de Cernobîl şi de frontiera cu Belarus, a comunicat Preşedinţia Ucrainei, conform cotidianului Le Monde.

Printr-un comunciat de presă se anunță că președintele Belarusului i-a asigurat pe ucrainieni că toate aparatele de zbor și rachetele staționate în Belarus vor rămâne la sol atât timp cât delegația ucraineană se află la negocieri.

“Preşedintele belarus a asumat responsabilitatea de a asigura ca toate avioanele, elicopterele şi rachetele staţionate pe teritoriul belarus să rămână la sol pe durata deplasărilor delegaţiei ucrainene”, a transmis Preşedinţia de la Kiev.

Atât Rusia cât și Ucraina au fost de acord să negocieze în regim de urgență duminică după amiază, după ce în trei zile de război ambele tabere au suferit pierderi foarte mari, mulți civili au fost uciși și toată Europa așteaptă cu sufletul la gură un rezultat.

Nu este clar când ar urma să înceapă negocierile şi cine va fi mediator, dar Kremlinul a semnalat că negocierile ar putea începe duminică după-amiază, întrucât o delegaţie rusă este prezentă în Gomel, pe partea belarusă a frontierei cu Ucraina.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut ca negocierile să înceapă cât mai rapid, pentru a opri cât mai repede războiul și a stopa urgent pierderile de vieți omenești.